2018 Dünya Kupası

Terim: İçime sinerek verdiğim bir karar olmadı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Arda, Burak, Selçuk ve Gökhan'ı tekrar kadroya çağırmasını "Açıkcası içime sinerek verdiğim bir karar olmadı. Yaşanmışlıkları yok sayacak değilim" diye değerlendirdi. Terim "Kadroya almak gönlüme almak değil" açıklamasını yaptı.

Konular: Spor, Futbol
Arda Turan sahaya kaptan olarak çıktı. [Reuters]

terim futbolcularla yaşanan özür polemeği hakkında, "ağustos ayındaki beyanım çok açık. kendime ait özür beklemediğimi söyledim. türk halkından herkes özür dilemelidir. benden dilemesinler ama gerekirse türk halkından dilesinler dedim. ben 2018'in sorumluluğunu da üzerime alıyorum. eğer halktan özür dilemezlerse ben onları takıma almam demedim. ben şeref kelimesi hakkında formayı kastettim. bunları yerli yerine koyalım" açıklamasını yaptı.

terim şöyle devam etti: 

"ben hala aynı noktadayım. bu tartışmalara yol açan olayları yok sayamam. kadroya almak demek gönlüme almak değil. eskiye dönecek diye bir kaygı var. milli menfaat bunu gerektirdiği için... benim açıkladığım kadro o günün kadrosudur.

kadroyu açıklayacağım gün önemli bir telefon aldım. bunun üzerine arda ile konuştum. emre belözoğlu ve arda'nın söykedikleri almam için bana kafi geldi. daha sonra da kadroyu açıkladım. onlarla konuşmam beni tatmin etti.

açıkcası içime sinerek verdiğim bir karar olmadı. yaşanmışları olmamış gibi davranamam. hepimiz profesyoneliz. üzerine düşeni de yapıyorlar. sayın cumhurbaşkanı'nın bile talimat verdiğini söylüyorsunuz. cumhurbaşkanımız bizi her zaman aramıştır. ama bana al veya alma deme konusunda hiç aramamıştır.

ben olduğum yerdeyim, durduğum yerdeyim. mümkünse türkiye'nin fırsatını kaçırmaması için milli menfaat için yaptığımızı insanların bilmesi gerekiyor. ben eskiden nerede duruyorsam şimdi de orada duruyorum. görüşüm fikrim değişebilir ama karakterim değişmez. ben yine bildiğiniz insanım. izlanda maçından sonra kıyamet koptu. şahsi intikamların rövanş yerleri değildir televizyonlar.

benim yanımda ceketinin düğmesini açamayanlar babayiğit olmuşlar. herkes inşallah bir görevin başında olur ama aleni düşmanlık yaparak, hoş onların düşmanlığından ne olacak da?n bazı şeylerin dozu kaçtı. dikkatli davranmakta yarar görüyorum"

terim, "3 puan iyi bir şey ama rahatlamadık. daha kazanmak zorunda olduğumuz birçok maç var. grupta her şey olabilir. her maçı ayrı planlamamız lazım. hırvatlar grubumuzun favorisi. eğer mümkünse kaybetmeden gitmek çok önemli. ilk üç maçın verdiği sonucun bir tahribatı vardı. kaybetme korkusunu da beraberinde getirdi bu. anahtar goldür. ne kadar erken atarsanız o kadar rakibe baskı kurarsınız. ilk yarıda gol gelmedi. ikinci yarıda golü erken bulunca sonrası daha rahat oynadık. 648 pas yapmışız. rakam buysa daha fazla pozisyon bulmalıydık." dedi. 

"istifa kararı almadım"

terim, hakkında çıkan istifa iddiaları hakkında ise "benim haberim yoktu. tamamen kendimi kapattım dünkü basın toplantısından. telefonum açık değil. hiçbir şey ima etmedim. spor kamuoyu ile genel kamuoyu aynı değil. oyunun tüm parçaları bu istek üzerineydi ama olmadı. buradayım daha çok yapacak işimiz var. bir şey olursa direkt söylerim. elektronik ortam ve sosyal hayat bu tip spekülasyonlara çok müsait. başka sonuç çıksaydı da böyle bir şey olmayacaktı" ifadesini kullandı. 

türkiye futbol direktörü ikinci yarıda oyuna giren yunus mallı hakkında ise "yunus topla iyi dribbling yapabilen dar alanda iyi oynayabilen bir oyuncu. onun da neler yapabileceğini görmüş olduk" yorumunu yaptı. 

volkan demirel konusu

terim, fenerbahçe kalecisi volkan'ın milli takıma alınmama sebebini "demek ki lobim yokmuş. tweet atmamışım" demesine ise "volkan'ı ilk a milli takıma çağıran benim. her zaman kaleyi ona teslim ettim. volkan'ın lobisi mi vardı ben çağırırken. ben volkan'ı ne zaman olduysa ikinci kaleci bile yapmadım. ben onu milli takımda olma isteğine veriyorum. çok hoşuma gitti bunu duymak. kimseye kastım yok. çok da iyi bir çocuk. herkes bizimle olabilir" diye değerlendirdi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;