Euro 2016

Terim: Yenilgiyi hak ettik

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Euro 2016 elemelerinde İzlanda deplasmanında alınan 3-0’lık mağlubiyeti hak ettiklerini söyledi.

Konular: Spor, Futbol
Terim, İzlanda mağlubiyetini Ömer Toprak'ın gördüğü kırmızı karta bağlamadığını söyledi. [Fotoğraf: AA]
fatih terim, türkiye’nin euro 2016 elemeleri ilk maçında izlanda deplasmanında aldığı 3-0’lık yenilginin ardından basın toplantısı düzenledi.
 
ömer toprak’ın kırmızı kart görmesinin ardından burak yılmaz'la beraberliği getirecek önemli bir fırsat yakaladıklarının altını çizen terim, "ama olmadı. eğer ömer atılmasaydı oyun her geçen dakika bizim kontrolümüze geçebilirdi. tabii bu bir tahmin. ama maçta 10 kişi kaldıktan sonra yapılabilecek bir şey yok. saha içinde birtakım şeyleri değiştirmemize rağmen, sonucu değiştiremedik" dedi. 
 
gruptaki diğer maçta çek cumhuriyeti'nin hollanda'yı 1-0 yendiğinin hatırlatılması üzerine terim, "iki maçta da alınan sonuçlar, kimsenin beklediği sonuçlar değildi. ama bunlara hazırlıklı olmalıyız. bizim çek cumhuriyeti ile yapacağımız karşılaşma daha da önem kazandı. grubumuzdaki 10 maçın sonuna kadar gideceğiz" diye konuştu.
 
izlanda karşısında alınan mağlubiyeti ömer toprak'ın oyundan atılmasına bağlayamayacaklarını kaydeden tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:
 
"aslında maça da iyi başladık. ilk yarı rüzgâra karşı oynadık, ikinci yarı ise rüzgar kesildi. rakip bizden iyi oynadı ve onları tebrik etmemiz lazım. biz mağlubiyeti hak ettik."
 
terim, sahada bazı oyuncuların beklentilerin altında kaldığı yönündeki bir soru üzerine, bu konuda kendisinin de hayal kırıklığı yaşadığını vurguladı.
 
maç sonu basın toplantısına izlanda milli takımı teknik direktörlerinden hemir hallgrimsson katıldı. izlandalı teknik adam, "takım olarak ortaya koyduğumuz futbol ve aldığımız sonuç bizim için sürpriz değil. zaten biz üç yıldır bu sistemle oynuyoruz. bugün de takımımızın performansı türkiye'den daha iyiydi" dedi.
 
kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;