Çevre

Termik santrale karşı insan zinciri

Bartın’ın Amasra ilçesine kurulması düşünülen termik santrale tepki gösteren vatandaşlar, ilçe ile santralin kurulması planlanan bölge arasında insan zinciri oluşturdu.

Konular: Türkiye
Amasra'da termik santrale karşı çıkanlar insan zinciri oluşturdu. [Fotoğraf-AA]

özel bir şirket tarafından kurulması planlanan santrale karşı oluşturulan insan zinciri eylemi, amasra kalesi mevkii ile santralin kurulacağı tarlaağzı köyünde eşzamanlı başladı.

5 haziran dünya çevre günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen insan zinciri eylemine, bartın platformu öncülük etti.

yoğun sağanak altında yapılan eylemde vatandaşlar, santral karşıtı afiş, pankart ve dövizler taşıyarak slogan attı.

yaklaşık 4 kilometrelik mesafede gerçekleştirilen eylem sırasında jandarma ve trafik ekipleri yoğun güvenlik tedbiri aldı.

balıkçı tekneleri de küçük liman mevkiinde tur atarak karadaki eyleme destek verdi.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;