Bilim-Teknoloji

Tesla otomobili kazayı olmadan algıladı

Otomatik pilot sistemi, önündeki iki aracın kaza yapacağını algılayıp frene bastı.

Konular: Bilim-Teknoloji

sürücüsüz araç teknolojisinin önde gelen şirketlerinden tesla'nın bu yaz piyasaya sürdüğü otomatik pilot sisteminin 8.0 versiyonu, hollanda'da hemen önündeki iki aracın kazasını önceden algılayarak sesli uyarı verdi.

uyarıdan saniyeler sonra meydana gelen kaza anında da otomatik pilot, şoförün reflekslerinden önce davranarak aracı acil frenleri kullanarak durdurdu. 

GIF: Gizmodo

hans noordsij isimli twitter kullanıcısı, aracın sürücüsünden izin alarak kullandığını belirttiği görüntülerle birlikte, kazada kimsenin ciddi bir zarar görmediğini yazdı. 

şirketin sahibi elon musk, eylül ayında tesla'nın yazılımında gerçekleştirilen güncelleme ile birlikte aracın, radar algılama sistemi ile uyumlu bir şekilde çalışan görsel algılayıcıları sayesinde önündeki araçların hareketlerini izleyebildiğini açıklamıştı. 

kaynak: gizmodo

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;