Eğitim

Teşvikten yararlanacak okullar açıklandı

Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı'ndan özel okul desteği alacak öğrencilerin puanları ile teşvikten yararlanacak okulların listesi açıklandı.

Konular: Türkiye, Eğitim
2019 sonuna kadar ikili öğretim yapan okullarda tam gün eğitime geçilecek. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

milli eğitim bakanlığı (meb), bu yıl özel okullarda okuyacak öğrenciler için vereceği maddi destek öncesi öğrencilerin durumunu ortaya koyan puanlarını ve teşvik kapsamına alınan okulların listesini internetten duyurdu.

destek puanı, öğrencinin özel okul desteği alıp almayacağında belirleyici. eğitim öğretim desteğine hak kazanan öğrenciler, özel okul tercihlerini 6-19 eylül'de yapacak. yerleştirme sonuçlarıysa 20 eylül'de ilân edilecek. okul nakil ve kayıt işlemlerinin de 21-26 eylül tarihleri arasında tamamlaması gerekiyor. boş kalan kontenjanlar için yine aynı tercihler üzerinden 27 eylül'de ek yerleştirme işlemi yapılacak.

ek yerleştirme ve kayıtlar 27-30 eylül'de

ilkokul, ortaokul ve ortaöğretimde okuyan ve teşvik almaya hak kazanan öğrenciler eğitim kademesinin sonuna kadar bu haktan yararlanıyor.

buna göre, 75 bin öğrenciye ilk defa eğitim ve öğretim desteği verilecek. daha önceki yıllarda destek almaya hak kazanan öğrencilerle birlikte bu rakam 340 bine çıkacak. 
okul öncesi eğitim kurumlarındaki 6 bin öğrenciye 2 bin 860 lira, ilkokuldaki 15 bin öğrenciye 3 bin 440 lira, ortaokuldaki 15 bin öğrenciye 4 bin lira, lisedeki 15 bin öğrenciye 4 bin lira ve temel lisedeki 24 bin öğrenciye ise 3 bin 440 lira destek verilecek.

bu yıl eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri ile destek alacak özel okulları "www.meb.gov.tr" internet adresinden öğrenmek mümkün. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;