2014 Dünya Kupası

Thomas Müller Portekiz’i yıktı

Dünya Kupası G Grubu’nda Almanya Portekiz’i 4-0 mağlup etti. Thomas Müller hat-trick yaptı. Pepe 37'de direkt kırmızı kart gördü.

Konular: Spor, Futbol
24 yaşındaki Thomas Müller, 2010 Dünya Kupası'nda beş gol atmıştı. [Fotoğraf: Reuters]

11’inci dakikada joao pereira ceza sahasında mario götze'yi düşürünce hakem penaltıya hükmetti. topun başına geçen thomas müller almanya’yı öne geçirdi.

32’nci dakikada kullanılan köşe vuruşuna iyi yükselen mats hummels farkı ikiye çıkardı.

37’de portekizli pepe önce thomas müller’in yüzüne eliyle müdahalede bulundu. ardından yerde kalan rakibine kafa attı ve direkt kırmızı kart gördü.

ilk yarının son dakikasında bruno alves’in uzaklaştıramadığı topla buluşan müller ikinci golünü attı ve 3-0’lık ilk yarı skorunu ilan etti.

78’de andre schürrle’nin çevirdiği topu kaleci rui patricio çelmeye çalıştı. topu önünde bulan müller hat-trick yaparak 4-0'lık skoru ilan etti.

24 yaşındaki müller böylece dünya kupalarındaki gol sayısını sekize yükseltti.

almanya g grubu’ndaki ikinci maçında 21 haziran cumartesi saat 22.00’de gana ile karşılaşacak. portekiz’in ikinci rakibi 23 haziran pazartesi saat 01.00’de amerika birleşik devletleri olacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;