Libya

THY'nin Libya uçuşları iptal

Türk Hava Yolları, şiddetli çatışmaların sürdüğü ve güvenlik durumunun kötüleştiği Libya'ya uçuşlarını yeni bir duyuruya kadar askıya aldığını ilan etti.

Konular: Ortadoğu
Libya'da, devrimden bu yana belirli aralıklarla şiddet olayları yaşanıyor. [Fotoğraf: Reuters]

thy’den yapılan açıklamada, libya’da çatışmalar nedeniyle şirketin uçuş yaptığı son nokta olan misrata’ya yapılan uçuşların da askıya alındığı i ilan edildi.

türkiye daha önce çatışmaların yaşandığı ülkede görev yapan diplomatik personelini tahliye etmişti.

libya'da, devrimden bu yana belirli aralıklarla şiddet olayları yaşanıyor.

2011’de muammer kaddafi’nin devrilmesinin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı libya'da, 25 haziran’da düzenlenen seçimlerden sonra siyasi sahnede büyük değişiklikler oldu ve libya’da iki ordu, iki parlamento ve iki hükümet oluştu.

kaddafi’nin devrilmesinden sonra libya’da ordu standartlarında bir askeri yapı kalmadı ve sahada farklı siyasi ajandaları olan birbirinden bağımsız silahlı milisler hâkim olmaya başladı.

emekli general halife hafter’in zintan merkezli milis gruplarla mayıs ayında başlattığı darbe girişimi, trablus ve misrata'daki silahlı gruplarla ortak hareket eden trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti.

bu olayların ardından iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, milli genel kongre'nin desteklediği libya şafağı (fecr) koalisyonu ile tobruk temsilciler meclisi'nin destek verdiği hafter'e bağlı onur operasyonu koalisyonu arasındaki çatışmalar devam ediyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;