Türkiye

THY’ye 6. bomba ihbarı

THY'nin İstanbul-Tokyo seferini yapacak uçağı, bomba ihbarı nedeniyle yaklaşık 4,5 saat gecikmeli havalandı. Bu, bir ay içinde THY’ye yapılan 6. bomba ihbarı.

Konular: Türkiye
Tuvaletteki şüpheli yazı sebebiyle THY uçağı Atatürk Havalimanı'na geri döndü. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

türk hava yolları’nın istanbul-tokyo seferini yapacak uçağı, tuvaletinde bulunan "bomba var" yazılı not nedeniyle yaklaşık 4,5 saat gecikmeli havalandı.

dün istanbul-basel seferini yapan uçağın tuvaletinde "bomba var" yazılı notun bulunmasının ardından uçak atatürk havalimanı'na dönmüş ve ihbarın asılsız olduğu anlaşılmıştı. olayın üzerinden 12 saat geçmeden saat 01.15'te istanbul-tokyo seferini yapacak olan thy uçağının tuvaletinde de yine uçakta bomba olduğuna ilişkin bir not bulundu. uçak bunun üzerine güvenli bir alana çekilerek aranırken ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. uçak saat 05.42'de havalanabildi.

son bir ay içinde thy uçaklarına yapılan bomba ihbarı sayısı 6 oldu. thy'yi zarara sokan asılsız ihbarlarda dün istanbul - basel seferini yapan uçağktaki notun üzerinde parmak izi bulunmuştu. asılsız çıkan bu ihbarları yapanların kimliklerinin tespiti için uğraşılıyor.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;