Ukrayna

Timoşenko: Diplomasi artık işe yaramıyor

Ukrayna'nın eski başbakanı Yulia Timoşenko Al Jazeera’ye konuştu. Timoşenko, 'Eğer Putin Kırım’da savaş başlatırsa Ukraynalılar sonuna kadar savaşır” dedi.

Konular: Avrupa
Eski Ukrayna başbakanı Yulia Timoşenko al Jazeera'ye konuştu. [Al Jazeera]

ukrayna’da üç yıl sonra serbest bırakılan timoşenko, al jazeera muhabiri john hendron’nun sorularını yanıtladı. timoşenko kırım’daki krizle ilgili dünyaya seslendi:

“kırım’ı kaybecek olan sadece ukrayna değil. bence bütün dünya bu kaybın sonuçlarını hissedecek."

diplomasinin artık işe yaramadığını söyleyen timoşenko, diplomatik  görüşmeleri ve oluşturulması planlanan özel müzakere grupları yerine farklı yolların aranması gerektiğini belirtti.

timoşenko, rusya cumhurbaşkanı putin’in kırım’da savaş başlatması halinde ukraynalıların sonuna kadar bu savaşta yer alacağını, dünyanın sessiz kalması durumunda sadece putin değil, bütün dünyanın suçlu olacağını ifade etti.

‘putin liderlik pozisyonunu kaybediyor’

putin’inin liderliği ile ilgili de konuşan timoşenko, “bence gerçek bir lider bölgeye ve dünyaya barış telkin etmeli. bir lider ülkeler arasında dostluğu desteklemeli. bence şu anda putin liderlik pozisyonunu kaybediyor” dedi.

turuncu devrim'in sembol ismi yula timoşenko, 2004’te rusya ile yaptığı doğal gaz anlaşmasında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. timoşenko 22 şubat’ta ukrayna başbakanı viktor yanukoviç'in görevden alınmasından hemen sonra serbest bırakılmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;