Kafkasya

Timoşenko'nun eşi sığınma istedi

Çek Cumhuriyeti, Ukrayna'nın hapisteki eski başbakanının eşi tarafından yapılan başvuruya henüz yanıt vermedi.

Konular: Ukrayna

Haberin Öne Çıkanları

Cevap gelmedi

24 saat izleniyor

Başka yere nakledildi

Oleksandr Timoşenko (solda), Çek Cumhuriyeti'ne başvurusunu 2011'in sonunda yaptı. [AFP]

ukrayna'nın hapisteki eski başbakanı yulia timoşenko'nun eşi oleksandr timoşenko, çek cumhuriyeti'nden sığınma talebinde bulundu. timoşenko'nun bu talebini 2011 sonunda kendilerine ilettiğini belirten çek hükümetinden bir yetkili, başvuru hakkında henüz bir karar alınmadığını kaydetti.

yulia timoşenko, ukrayna'da görevini kötüye kullanmaktan yedi yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. timoşenko'nun avukatı ise müvekkilinin nakledildiği cezaevindeki tutukluluk koşullarından şikayetçi olmuştu. avukat sergui vlassenko, timoşenko'nun 24 saat aydınlık tutulan ve kameralarla denetlenen hücresindeki tutukluluk koşullarından şikayet etmişti.

kiev'deki temyiz mahkemesi, timoşenko'ya ekim ayında, 2009 yılında rusya ile yapılan doğalgaz anlaşmasında yetki ihlalinde bulunduğu gerekçesiyle verilen yedi yıl hapis cezasını onaylamıştı. timoşenko hakkında daha sonra zimmetine 405 milyon dolar geçirdiği iddiasıyla yeni bir soruşturma başlatılmıştı.

timoşenko, kiev'deki lukianivski cezaevinden, ülkenin doğusundaki karkiv bölgesinde bulunan ve ukrayna'nın en önemli hapishanelerinden biri olduğu belirtilen, karkiv'deki kadınların kaldığı kaçanivska hapishanesi'ne nakledilmişti.

yanukoviç'i suçluyor

daha önce kendisine yönelik tüm suçlamaları reddeden timoşenko, suçlamaların arkasında, kendisini geçen yılki seçimlerde mağlup eden ukrayna cumhurbaşkanı viktor yanukoviç’in olduğunu iddia ediyor.

timoşenko, daha önce cezaevinden yazdığı mektupta, cezalandırılmasına karşın avrupa birliği'nden (ab), ülkesi ile ortaklık anlaşması imzalamasını istemişti. timoşenko, bürosunca yayınlanan mektupta, süreçten vazgeçmenin, ukrayna'nın geleceğini karartmak anlamına geleceğini söylemişti. eski başbakan, ülkesinin avrupa'daki geleceğinin, hiçbir sebepden, özellikle de kendisi yüzünden zarar görmesine tanıklık etmek istemediğini kaydetmişti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;