Gülen örgütü soruşturmaları

TIR'lardan MİT çıktı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Adana'da içinde MİT elemanlarının bulunduğu 3 TIR'ın durdurulmasına tepki gösterdi: İçinde insani yardım da olabilir başka şeyler de. Bunun uygunluğuna karar verecek olan o savcı değil.

Konular: Türkiye
Araçlarda yapılan arama sırasında çok sayıda jandarma çevrede güvenlik önlemi aldı. [AA]
ak parti genel başkan yardımcısı çelik, cnn türk'te katıldığı programda, adana-gaziantep otoyolunda durdurulan üç tir'la ilgili soruları yanıtladı. çelik, "mit'e ait tir'ların durdurulması haddini bilmezliktir. bu tir'ların içinde insani yardım da olabilir başka şeyler de. bunun uygunluğuna karar verecek olan o savcı değil. neyin kamu menfaati olduğuna veya olmadığına savcı karar veremez" dedi.
çelik, "savcı elindeki hukuk enstrümanını sopa gibi kullanarak siyaset yapmasın, yargı siyaset yapmaz" diye konuştu. tir'ların içinde ne olduğunu bilmediğini söyleyin hüseyin çelik, her devletin kendine göre kozmik sırları olduğunu söyledi.
tir'lar ihbar üzerine arandı
jandarma ekipleri silah ve mühimmat taşıdıkları ihbarı üzerine adana-gaziantep otoyolunda üç tir'ı durdurdu.
ceyhan gişeleri yakınında durdurulan tir'lardaki ilk incelemenin ardından üç şoför kelepçelenerek gözaltına alındı. tir'lar daha sonra detaylı aramadan geçirilmek üzere güvenli bir bölgeye götürüldü. eğitimli köpeklerin de katıldığı arama yaklaşık iki saat sürdü.
tir'lardaki aramayı takip eden doğan haber ajansı (dha), anadolu ajansı (aa) ve başkent tv muhabirleri de bir süre gözaltına alındı, kameralarının hafıza kartlarına el konuldu. 
tir'lardan mit personeli çıktı
olaya ilişkin açıklama ise akşam saatlerinde adana valiliği'nden yapıldı. açıklamada, "3 araçta cumhuriyet savcılığının talimatı ile yapılan kontrollerde, milli istihbarat teşkilatı'nın rutin görevlerini ifa eden personelin bulunduğu anlaşılmıştır. söz konusu personel gerekli incelemeyi müteakip, rutin görevlerini ifa etmek üzere kontrol noktasından ayrılmışlardır" ifadesi kullanıldı.
1 ocak'ta da silah ve mühimmat taşıdığı ihbarı üzerine hatay'da bir tir savcılık kararı ile aranmak istenmişti. hatay valiliğinin tir'ın mit'e ait olduğunu belirterek aramaya izin vermemesi tartışma yaratmıştı. tir'ın aranmasını isteyen savcı da başka göreve atanmıştı.
adana'da geçen hafta da iki yolcu otobüsünde yapılan aramada çok sayıda ağır silah mermisi ele geçirilmişti.
kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;