Bilim-Teknoloji

Tivibu uyduya geliyor

Türkiye'nin en büyük internet tabanlı televizyon platformu Tivibu, uydu üzerinden de yayın yapmaya hazırlanıyor. Uydudan yapılacak yayında futbol ve diğer içerikler bulunacak.

Konular: Bilim-Teknoloji
Tivibu'nun yeni yayınlarıya ilgili detaylar İstanbul'da düzenlenen bir basın toplantısı ile açıklandı
Tivibu'nun yeni yayınlarıya ilgili detaylar İstanbul'da düzenlenen bir basın toplantısı ile açıklandı [Fotoğraf: Al Jazeera]

türkiye'nin en büyük internet tabanlı televizyon yayın platformu olan tivibu, uydu üzerinden yayın yapmaya hazırlanıyor. yapılacak yayında sadece futbol içerikleri değil aynı zamanda sinema ve diğer içerikler de yayınlanacak. konuyla ilgili duyuru bugün istanbul'da düzenlenen basın toplantısında yapıldı.

tivibu, uefa avrupa ligi ve şampiyonlar ligi yayınlarının haklarını satın aldığını ağustos ayında duyurmuştu. detaylar ise perşembe günü istanbul'da düzenlenen basın toplantısında açıklandı. türk telekom grup strateji ve iş geliştirmeden sorumlu genel müdür yardımcısı hakan dursun, tivibu'nun uydu platformu haline geleceğini ifade etti. bu sayede mevcut içerikler ve futbol yayınları uydu üzerinden de izlenebilecek. toplantıda uydu yayının ne zaman hayata geçirileceği ya da fiyatlandırma ile ilgili net bir açıklama yapılmadı.

maçlar 4k yayınlanacak

tivibu üzerinden yapılacak avrupa maçlarının yayınında 4 farklı sunucu içinden seçim yapılabilecek. ayrıca yayınlar hem uydu hem de iptv patformlarında 4k yani uhd kalitesinde yayınlanacak. öte yandan tivibu'da bulunan tekrar izle özelliği futbol maçlarında da kullanılabilecek. bu sayede futbol maçları sonradan istenen zamanda izlenebilecek.

trt hd 4k oluyor

toplantıda hazır bulunan trt genel müdürü şenol göka, trt hd kanalının 20 şubat'tan itibaren trt 4k ya da trt ultra hd ismiyle 4k yayınlara başlayacağını belirtti. 

internet tabanlı yayıncılık

türkiye'de iptv olarak adlandırılan internet üzerinden yapılan televizyon yayınları içinde en büyük pay türk telekom grubunun sahibi olduğu tivibu'nun elinde. ayrıca digiturk ve d-smart gibi platformlarının da internet tabanlı sürümleri bulunuyor. tivibu'nun uydu üzerinden yayına başlayacak olması halen benzer şekilde yayın yapan digiturk ve d-smart ile doğrudan rakip olması anlamına geliyor.

kaynak: türk telekom ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;