Türkiye

Torba teklif TBMM'de

Kadınlara doğum yardımı ve çeyiz hesabının yanı sıra, 47 bin öğretmene kadro ve konut sahibi olacaklara devlet katkısı getiren torba teklif Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Konular: Türkiye
ak parti'li milletvekillerinin imzasıyla bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, tbmm başkanlığı'na sunuldu.
teklifle, türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300, ikinci çocuğu için 400, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 türk lirası doğum yardımı yapılacak.
27 yaşını doldurmamış olan türkiye cumhuriyeti vatandaşları ve mavi kart sahiplerinin bankalarda gönüllü katılıma dayalı türk lirası cinsinden açılacak çeyiz hesaplarına devlet katkısı ödenecek.
teklifte ayrıca şu maddeler yer alıyor:
  • konut sahibi olmayan türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının ilk ve tek konut satın alımlarına destek sağlanması amacıyla bankalarda gönüllü katılıma dayalı türk lirası cinsi konut tasarruf hesaplarına devlet katkısı sağlanacak.
  • ön ödemeli konut satışında, devir veya teslim süresi 36 aydan 42 aya çıkarılacak.
  • rtük'ün özel radyo ve televizyon kuruluşlarının yayınlarını seçim dönemlerinde hangi hükümler nedeniyle denetleyebileceğine açıklık getiriliyor.
  • trt yayınları, siyasi partiler ve demokratik gruplar ile ilgili tek yönlü veya taraf tutar nitelikte olamayacak.

47 bin öğretmene kadro

  • milli eğitim bakanlığı'na 47 bin öğretmen kadrosu ihdas ediliyor.
  • öğretmen unvanlı kadrolardan 35 binine, hizmet sınıfları kadrolarından 2 bin 320'sine bu yıl sonuna kadar atama yapılacak.

yatırımcıyı yanıltan bilgiye hapis

  • sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan ve bu suretle kendisine ya da bir başkasına menfaat sağlayanlar iki yıldan beş yıla kadar hapisle cezalandırılacak.
  • teklife göre, finansman imkanlarını geliştirmek ve kredi sisteminin etkin işlemesine katkı sağlamak amacıyla, firmalara kredi garantisi veren kredi garanti kurumlarına 2 milyar liraya kadar nakit kaynak aktarılabilecek.
  • sigortacılık kanunu'nda sigortacılık faaliyetinde bulunmak için öngörülen sigorta şirketi, şube ve kooperatif modellerinin yanında, üyelik piyasaları dahilinde sigortacılık faaliyeti yürütülmesi mümkün olacak.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;