Suriye'de iç savaş

Townsend: YPG Türkiye'ye tehdit değil

IŞİD karşıtı koalisyona katılan ABD güçlerinin başındaki isim General Stephen Townsend, "YPG liderleriyle konuştuk, operasyonlarını izledik. Türkiye'ye saldırmak gibi bir niyetleri yok. Türkiye'ye tehdit değiller, hatta Türkiye ile iyi ilişki kurmak istiyorlar" dedi.

Suriye'de YPG ile işbirliği yapan ABD askerleri, YPG armalı üniformalarıyla görüntülenmişti. [Fotoğraf: AFP]

abd'nin irak'ta işid karşıtı koalisyona katılan güçlerinin başındaki isim general stephen townsend, rakka operasyonu için kürt savaşçıların kullanılacağını tekrar etti. townsend, "liderleriyle konuştum, operasyonlarını izledim. türkiye'ye saldırmak gibi bir niyetleri yok. türkiye'ye tehdit değiller, hatta türkiye ile iyi ilişki kurmak istiyorlar" dedi.

pkk'nın suriye kolu pyd/ypg'nin çoğunluğunu oluşturduğu sdg ile operasyonun yürütüleceğini belirten townsend, türkiye'nin endişelerine rağmen yaklaşımın değişmeyeceğinin sinyalini verdi.

townsend, abd başkanı donald trump'ın operasyona desteğini artırması hâlinde dahi abd'nin yeni askerler konuşlandırması ihtimalinin zayıf olduğunu söyledi. abd'nin sahada 6 binden az askeri olduğuna dikkat çeken general, "çok sayıda asker getireceğimizi sanmıyorum çünkü burada savaşmaktan ziyade çalışıyoruz diyebilirim" diye konuştu.

trump yönetimi, işid'i bitirme yönünde kararlılığını daha önce de beyan etti. trump'ın kampanya vaatlerinden biri de buydu. hükümet, pazartesi günü pentagon'dan detaylı bir eylem planı taslağı aldı. ayrıntılar basınla paylaşılmadı ancak townsend yerel güçlerle savaşı devam ettirme fikrini bir kez daha vurguladı.

son iki yılda ypg savaşçılarının türkiye'ye yönelik herhangi bir saldırıyla bağlantısını görmediğini iddia eden townsend, "rakka'ya saldırıda kürtlerin olacağı kesin. sayıları ve kuvvetin büyüklüğü hakkında bir şey söyleyemem" dedi.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;