Türkiye Süper Ligi

Trabzon ritmini buldu

Kayseri Erciyesspor’u konuk eden Trabzonspor, karşılaşmayı ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 kazandı. Bordo mavililer, ligin ikinci yarısında oynadığı iki karşılaşmayı da kazandı.

Konular: Spor, Futbol, Trabzonspor
Trabzonspor, haftaya Fenerbahçe ile karşılaşacak. [Fotoğraf: AA]

karadeniz ekibine galibiyeti getiren goller 22’nci dakikada mehmet ekici, 45’te oscar cardozo’dan geldi. konuk takımın tek golü 57’de anıl karaer’den geldi. edinho, 90+3'te kırmızı kartla oyun dışı kaldı. trabzonspor bu galibiyetle puanını 29’a yükseltti. erciyes ise 17 puanda kaldı.

trabzonspor’da sekiz futbolcu çeşitli nedenlerle kadrodaki yerlerini alamadı. bordo mavililerde, afrika uluslar kupası nedeniyle ülkelerinin milli takımlarında bulunan yatabare, medjani ve constant, sakatlıkları olan belkalem, waris, onur recep kıvrak ve uğur demirok ile sarı kart cezalısı yusuf erdoğan 18 kişilik kadroda yer almadı.

erciyesspor’da daha önce trabzonspor forması giyen ve bordo mavililerin altyapısından yetişen caner osmanpaşa ile barış memiş’in yanısıra, iki gün önce kayseri takımına kiralık olarak verilen serdar gürler de maç kadrosunda yer aldı.

trabzon, maça etkili başladı. rakip sahada daha çok gözüken ev sahibi karşısında erciyes hızlı çıktığı anlarda etkili oldu. 22’de kazanılan serbest vuruşta topun başına mehmet ekici geçti. genç oyuncu güzel bir vuruşla takımını öne geçirdi. golle beraber tempo kazanan bordo mavililer cardozo ile etkili oldu. ilk yarının uzatma dakikalarında bosingwa sağ kanattan bindirdi. ortasında cardozo ceza sahasında boş kalınca rahat bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. ilk yarı bu skorla bitti.

devre sonrası erciyes daha etkili oldu. 57’de barış memiş’in ortasında arka direkte iyi yükselen anıl, farkı bire indirdi. beraberlik için yüklenen konuk ekip karşısında trabzon farkı arttıracak pozisyonlar yakaladı. son vuruşlarda istediği kaliteyi yakalayamayan bordo mavililer skoru değiştiremedi. maçın son anlarında erciyes'te edinho kırmızı kartla oyun dışı kaldı. son dakikaları büyük heyecan içinde geçen maçı trabzonspor, 2-1 kazandı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;