Trabzonspor

Trabzonspor: Hakemler kendilerini kilitledi

Trabzonspor Kulübü, Gaziantepspor ile oynadıkları maç sonrası yaşananlarla ilgili olarak "Hakemlerin hakem odasında beklemeleri kendi tasarrufları olup oda kapısı kendileri tarafından kilitlenmiştir" açıklamasını yaptı. Kulüp, Başkan Hacıosmanoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile doğrudan irtibat kurduğu iddialarını da yalanladı.

geçmiş maçlardaki hakem hatalarından şikayet eden trabzonspor yönetimi, "hakem hataları olmakla beraber 4. maçtan sonra hakem hatasının ötesine geçilmiştir. lig başlangıcından bu yana oynanan 10 maçın 9'unda hakem hataları nedeniyle takımın 13 puanı heba edilmiştir. buna karşılık tüm müracaatlarımız ve feveranımıza rağmen hakem yanlışları artarak devam etmiştir. bu durumda artık kulübümüze yapılanları hakem hatası olarak görmek mümkün değildir. nitekim duayen spor yazarları da defalarca televizyon programlarında bu durumu dile getirmişlerdir." ifadelerini kullandı. 

açıkalamda, gaziantepspor maçındaki 'hakem hatalarını' provokasyon' niteliğindeliği olduğunu savunan kulüp açıklamasında şöyle devam edildi:

"deplasmanda oynadığımız maçlarda hakemlerin ev sahibi takımlar lehine hatalı karar vermesine bu güne kadar ses çıkarmadık, ancak trabzon'da oynadığımız maçlarda provokasyona varan kasıtlı yanlış kararların verilmesi trabzonspor'un ötesinde trabzon şehri üzerinde bir oyun oynandığı intibaı vermektedir. bu konunun da ilgililerce araştırılması gerektiğini trabzonspor camiası ve trabzon halkı olarak talep ediyoruz. son olarak oynadığımız gaziantepspor müsabakasında verilmeyen penaltı ve faullerle seyirciyi galeyana getiren ve çileden çıkaran hakem çağatay şahan'ın maçın 90 + dakikasında taraflı tarafsız herkesin penaltı dediği pozisyonu devam ettirmesi taraftarlarımız nezdinde oluşan trabzonspor'a karşı yapılan haksızlıklar birikimini daha da artırmıştır. taraftarlar hakemin bu kararına aşırı tepki göstermiş, müsabaka sonrasında 600'ü aşkın taraflar stadyum çevresinden ayrılmayarak hakemler aleyhinde eylem yapmaya başlamıştır." 

karşlışma sonrası ise kulübün açıklamasında "müsabaka sonrası hakemler soyunma odasına girmiş ve kapıyı içeriden kilitlemişlerdir. stadyum güvenlik görevlileri ve bir kısım kulüp yöneticisi de gergin vaziyette olan birtakım kişi veya kişilerin hakemlere fiziki müdahalede bulunmasına engel olmak ve kızgın olan taraftarı yatıştırıp muhtemel herhangi kötü olayı önlemek amacı ile koridorda ve stadyum çevresinde mevcut emniyet güçlerine yardımcı olmaya çalışmışlardır." ifadeleriyle anlattıldı. 

"zamanla yatışan taraftarların bir çoğu stadyum civarından ayrılmış, taraftar sayısı yaklaşık 100-150  kişi civarına düşmüştür." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"bu arada kendisi ile telefon irtibatı kurulan başkanımız ibrahim hacıosmanoğlu sürekli olarak hakemlerin güvenliğinin sağlanması, olası bir yanlış anlaşılmaya meydan verebilecek seviyede kendilerine yaklaşılmaması, yiyecek ve içecek dahil tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kendilerine ikramda bulunulmasını söylemiştir. başkan, trabzon şehrine ve trabzonspor'a zarar verecek olumsuz bir hadiseye meydan verilmemesi için, kızgın taraftarı kendisinin yatıştırabileceği düşüncesi ile kendisi gelinceye kadar hakemlerin emniyet altında tutulmasını talep etmiş, daha sonra ortamın yatışması üzerine hakemler polis nezaretinde alınarak emniyetli bir şekilde stadyum dışına çıkarılmışlardır. bu süre zarfında, geçmişte başka yerlerde olduğu gibi ne adam bıçaklanmış, ne polis arabası yakılmış ne de hakem odasının kapısı kırılmıştır."

hakemlerin hakem odasında beklemeleri kendi tasarrufları olup oda kapısı kendileri tarafından kilitlenmiştir. hakemlerin ihtiyaçlarını sağlamak için dahi oda kapısına hiç kimsenin yaklaşmasına kulüp yönetimi tarafından izin verilmemiş, bu konuda emniyet mensupları yardımcı olmuştur. nitekim sayın valimiz açıklamasında hakemlerle sürekli görüşüldüğü istedikleri an çıkartılabileceklerini mahsur kalma gibi bir durumlarının olmadığını söylemiştir.
sonuç olarak hakemlerin alıkonulması değil emniyetli bir şekilde ayrılabilmeleri için tedbir alma söz konusudur ki bu konuda sayın trabzon valisi ve il emniyet müdürü ile sürekli irtibat halinde olunmuş, uyum içerisinde kendilerine destek verilmiş yardımcı olunmuştur.  duyarlı ve olumlu yaklaşımları ile hakemlerin nahoş hadiselere mahal vermeden bölgeden ayrılmalarını sağladıkları için kendilerine şükran duyduğumuzu bir kez daha yinelemek isteriz.
sonuç olarak kamuoyunda trabzonspor aleyhine algı yaratmaya çalışan kesimlerin şunu unutmamasını isteriz ki, trabzon ilinde ne polis arabası yakılmış ne de ölümlü bıçaklama olayları gerçekleşmiştir. trabzonspor başkanı, başka kulüp başkanlarının dediği gibi "o hakem bir daha bu stada gelemez, gelse de çıkamaz" dememiştir. başkan taraftarı yatıştıracak ve olay çıkmasını engelleyecek konumda bulunduğu düşüncesi ve olaylara bizzat müdahale etmek istemesi nedeniyle kendisinin beklenmesini istemiştir. bunların dışında kendisine kolluk kuvvetlerinin üstünde bir güç atfettiği ve doğrudan cumhurbaşkanı ile irtibat kurduğu iddiaları yalandır, gerçekle alakası yoktur."

kaynak: trabzonspor.org.tr

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;