UEFA Avrupa Ligi

Trabzonspor uzatmada kazandı

UEFA Avrupa Ligi'nde Metalist Kharkiv'e konuk olan Trabzonspor 90+5'te bulduğu golle karşılaşmayı 2-1 kazandı. Avraam Papadopoulos ilk maçında Karadeniz ekibine galibiyeti getiren golü attı.

Konular: Spor, Futbol, Trabzonspor
Gruptaki diğer maçta Legia, Lokeren'i ağırladı. [Fotoğraf: AA]

karşılaşmaya iyi başlayan trabzonspor, 25’te aradığı golü buldu. sefa yılmaz’ın köşe vuruşunda iyi yükselen kevin constant topu kafayla filelere gönderdi. golle beraber oyunun kontrolünü eline alan karadeniz ekibi ilk yarıyı önde kapattı.

ikinci 45 dakikada ev sahibi beraberlik için yüklendi. 61’de volodymyr homenyuk skora eşitlik getirdi. bu dakikadan sonra trabzonspor galibiyet için hamle yaptı. fakat bordo mavililer aradığı golü bulamadı. karşılaşma 1-1 berabere bitmek üzereyken 90+5'te sahneye çıkan  avraam papadopoulos trabzonspor'a galibiyeti getirdi. 

karşılaşma 2-1 berabere bitti. trabzonspor uefa avrupa ligi’ne üç puanla başladı.

gruptaki diğer maçta, legia, lokeren’i 1-0 mağlup etti.

papadopoulos ve cardozo ilk 11’de

uefa avrupa ligi l grubu ilk maçında deplasmanda ukrayna'nın metalist kharkiv takımına konuk olan trabzonspor'da, teknik direktör vahid halilhodziç, kadroya aldığı yedi yabancı oyuncusundan, altısını ilk 11'de oynattı.

trabzonspor'un papadopoulos, bordo-mavili takım forması altında ilk maçına çıktı.

metalist kharkiv karşısına çıkan bordo-mavililerde, carl medjani, essaid belkalem, avraam papadopoulos, kevin constant, majeed waris ve oscar cardozo ilk 11'de sahaya çıkan yabancı oyuncular olurken, mustapha yatabere yedek kulübesinde oturdu. karadeniz ekibinde, sakatlığı nedeniyle yabancı oyunculardan sadece jose bosingwa, maç kadrosunda yer almadı.

teknik direktör halilhodziç, ilk 11'de, fenerbahçe maçından farklı olarak fatih atik'in yerine sefa yılmaz'ı, yatabare'nin yerine de cardozo'yu tercih etti.

metalist’te üç eksik

metalist kharkiv'de takımın 3 önemli oyuncu sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi.

ukrayna temsilcisinde edman, chaco torres ve ayila yusuf sakatlıkları nedeniyle trabzonspor karşısında görev alamadı.

metalis kharkiv'de trabzonspor'un eski oyuncusu jaja ilk 11'de sahaya çıktı. bordo-mavili takımda 2010-2011 sezonunda forma giyen brezilyalı oyuncu, eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdi.

jaja, kayserispor'da oynadığı trabzonspor'un oyuncuları sefa yılmaz ve salih dursun ile maç öncesi bir süre sohbet etti.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;