ABD

Trump: Müslümanlar fişlensin

ABD Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'nin favori aday adayı olan Donald Trump, NBC'yle röportajında ülkedeki Müslümanların takip edilmesi için veri tabanı kurulmasını savundu.

Konular: ABD
[Fotoğraf: AFP]

2016'daki abd başkanlık seçimi'nden cumhuriyetçi parti'nin favori aday adayı donald trump göçmen karşıtı açıklamalarına bir yenisini ekledi. trump, nbc'yle röportajında muhabirin, "ülkemizdeki müslümanları takip için bir veritabanı sistemi olmalı mı?" sorusuna "kesinlikle" yanıtını verdi. trump, "bir sürü sistem olmalı. veritabanlarının da ötesinde, yani birçok sistemden söz ediyorum. bugün bunu yapabiliriz. ama önce sınırlarımızın, gücümüzün olması gerekiyor. duvarlar kurulmalı. bu ülkeye şu ana olan şeylere müsaade etmemeliyiz" dedi. 

abd'deki müslümanların fişlenmesini öneren bu ifadesinin ardından cumhuriyetçi emlak kralına tepkiler yağdı. trump'ın müslümanlarla ilgili veritabanı oluşturma fikri, nazi almanyası ile kıyaslandı. demokrat aday adayı bernie sanders, twitter'dan "donald trump'ın açıklaması çok zalimce ve geri kafalı. anayasa'yı çiğneyerek işid'i yenemeyiz" eleştirisini getirdi. 

yazar lizz winstead ise "o zaman ben de trump'ı destekleyenlein veritabanının tutulmasını istiyorum" çıkışı yaptı.

kaynak: storyful, mbc

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;