ABD

Trump: Suriyelileri geri göndereceğim

Cumhuriyetçi başkan adaylığı için yarışan Donald Trump, başkan olması halinde ABD'nin kabul edeceğini duyurduğu Suriyeli mültecileri ülkeden göndereceğini söyledi.

Donald Trump anketlerde Cumhuriyetçi adaylar arasında birinci sırada. [Fotoğraf: Reuters]

abd'de cumhuriyetçi başkan adaylarından donald trump seçilmesi halinde, abd'nin kabul edeceğini açıkladığı suriyeli mültecileri geri göndereceğini söyledi.

trump, dışışleri bakanı john kerry'yi hedef alarak "bakan kerry denen bir adam var, belki tarihin en kötü müzakerecisi, 10 bin ile başladı, geçen duydum ki 200 bin suriyeli veya nereden gelirse gelsin, alacağız diyor. kimlik teşhisi yok, hiçbir şey yok ve şimdiden herkesin haberi olsun eğer kazanırsam geri gidecekler. bakın, size söylüyorum, geri gidecekler" dedi.

trump, başkan barack obama'yı da eleştirerek irak'taki abd güçlerinin sayısının azaltılmasından sonra "isyancıların herkesin canına okuduğunu" söyledi, dinleyicilerine en başta irak savaşına karşı çıktığını hatırlattı. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;