ABD

Trump'a göre 'medya problemin büyük bir parçası'

ABD Başkanı Trump Florida'daki mitingde, koltuğa oturduğu günden bu yana ciddi sorunlar yaşadığı medya kuruluşlarını isim vermeden eleştirdi.

Konular: Donald Trump, ABD, Medya
[Fotoğraf: AA]

abd başkanı donald trump, 20 ocak'ta başkanlık koltuğuna oturduktan sonraki ilk mitingini florida eyaletinin melbourne kentinde düzenledi. eşi melania trump'la birlikte gittiği miting alanında 9-10 bin kişilik kalabalığa hitap eden trump, hem 1 aylık ekonomi icraatlarını anlattı hem de koltuğa oturduğu günden bu yana ciddi sorunlar yaşadığı bazı medya kuruluşlarını isim vermeden eleştirdi.

"medya, artık problemin büyük bir parçası haline geldi ve aynı zamanda yozlaşmış sistemin de bir parçası" ifadelerini kullanan trump, abd'nin "kurucu babaları"nın da o dönemlerde medyayla mücadele ettiklerini ve gerçeğin haberlerde anlatılandan bazen farklı olduğunu söyledi.

medyanın elinde bir delil olmadan kendi yönetimi hakkında birçok konuda yalan haber yaptığını iddia eden trump, "medya insanlara yalan söylediğinde bunun öylece yanlarına kâr kalmasına izin vermeyeceğim" dedi.

"medyanın kendi ajandasına sahip olduğu" ve "bu ajandanın amerikan halkının ajandasını yansıtmadığı" görüşünü dile getiren trump, başkanlık ön seçimlerinde yarışmaya başladığı günden bu yana medyanın kendisini yenemediğini ve halkın oylarıyla başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazandığını anlattı.

hafta içinde ulusal güvenlik danışmanı michael flynn'in istifasının ardından sürpriz bir basın toplantısı düzenleyen abd başkanı yine amerikan basınını eleştirmiş, "basın dürüst değil ve biz bunu konuşmazsak bu amerikan halkına yalan söylediğimiz anlamına gelir. basının neden böyle yaptığını araştırmalıyız, kontrolden çıkmış durumdalar" demişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;