Kore Yarımadası'nda gerilim

Trump'tan Kuzey Kore açıklaması

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un için, "Onunla görüşmem uygun olsaydı, doğru koşullar altında bunu kesinlikle yapardım. Bunu yapmaktan onur duyardım" dedi.

[Fotoğraf: Reuters]

abd başkanı donald trump amerikan bloomberg kanalına verdiği mülakatta, son günlerde abd ile tansiyonun giderek arttığı kuzey kore hakkında açıklamalar yaptı.

kuzey kore devlet başkanı kim jong-un'la görüşmeye açık olduğunu söyleyen trump, "onunla görüşmem uygun olsaydı, doğru koşullar altında bunu kesinlikle yapardım. bunu yapmaktan onur duyardım" dedi.

birçok siyasi figürün bunu asla dile getirmeyeceğini belirten trump, "fakat size şunu söylüyorum ki doğru koşullar altında onunla görüşürdüm" ifadelerini kullandı.

son haftalarda trump yönetiminin kuzey kore'ye karşı oluşturduğu sert söylem ve trump'ın "askeri müdahale de dâhil olmak üzere tüm seçeneklerin masada olduğu" şeklindeki sözleri dikkat çekiyor. washington yönetimi, çin'in kuzey kore üzerindeki etkisini kullanarak bu ülkeyi nükleer programdan geri döndürebileceğini ifade ediyor.

geçen hafta alışılmadık şekilde abd senatosu'nun 100 üyesini birden beyaz saray'a davet ederek kapsamlı bir kuzey kore brifingi veren trump yönetimi, pyongyang'ın nükleer programından geri adım atmaması halinde ülkeye yeni yaptırımlar uygulayabileceğinin sinyalini vermişti.

kaynak: aa, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;