Fırat Kalkanı Harekâtı

TSK: 21 hedef vuruldu

TSK'nın Cerablus'a yönelik Fırat Kalkanı Harekâtı'nda, Pazartesi 16.30'dan itibaren bölgedeki 21 hedef Fırtına obüsleriyle 108 atış yapılarak vuruldu.

[Fotoğraf: AA]

türk silahlı kuvvetleri (tsk), yedinci gününe giren suriye'nin cerablus ilçesine yönelik fırat kalkanı harekâtı'yla ilgili açıklama yaptı. buna göre, pazartesi saat 16.30'dan itibaren bölgede "teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen" 21 hedef fırtına obüsleriyle 108 atış yapılarak vuruldu.

ayrıca koalisyon hava kuvvetlerine ait 2 a-10 uçağıyla pazartesi gecesi 23:10'da cerablus bölgesi civarında tespit edilen 2 işid hedefinin vurularak imha edildiği belirtildi.

açıklamada, "suriye'nin kuzeyinde yürütülen koalisyon harekâtına destek veren türk silahlı kuvvetleri'nin, bölgede yaşayan sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyet gösterdiği" de ifade edildi.

askeri zırhlı araç takviyesi

[Fotoğraf: AA]

öte yandan harekât kapsamında tank ve zırhlı personel taşıyıcılar, sınırın türkiye tarafındaki birliklere takviye ediliyor.

suriye topraklarında işid tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcılar, tsk tarafından gün boyu kontrollü şekilde etkisiz hâle getiriliyor. bazı bölgelerden zaman zaman yükselen dumanlar, sınır hattından da görülüyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;