Türkiye

TSK: 98 PKK/PYD'li etkisiz hâle getirildi

TSK, son bir haftada Diyarbakır, Bingöl, Siirt, Mardin, Bitlis, Batman ve Kars'taki operasyonlarında 27, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamındaki operasyonlarda ise 71 PKK/PYD'linin öldürüldüğünü açıkladı.

[Fotoğraf: AA]

genelkurmay başkanlığı'ndan yapılan haftalık bilgilendirmede, türkiye'de pkk'ya karşı sürdürülen mücadele ve 24 ağustos 2016'da suriye'nin kuzeyine yönelik başlatılan fırat kalkanı harekâtı'yla bilgi verdi.

türkiye'de pkk'ya yönelik operasyonlarda 27 örgüt mensubunun etkisiz hâle getirildiği belirtildi.

198 gündür devam eden fırat kalkanı harekâtı kapsamında ise, tsk tarafından desteklenen özgür suriye ordusu'nun mücadelesiyle (öso) azez-cerablus arasındaki 243 yerleşim merkezi ve 2 bin 15 kilometrelik alanın kontrol altına alındığı açıklandı.

2 mart-9 mart arasında 71 pkk/pyd'linin etkisiz hâle getirildiği belirtildi. 

öte yandan fırat kalkanı harekâtı'nın başlangıcından bugüne kadar 2 bin 647'si ölü olmak üzere 3 bin 60 işid, 425'i ölü olmak üzere 462 pkk/pyd mensubunun etkisiz hâle getirildiği açıklandı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;