Türkiye

TSK: PKK Dağlıca'ya saldırdı

Genelkurmay, Hakkâri Yüksekova'da bir grup PKK'lının Dağlıca Üs Bölgesi'ne, doçka makineli tüfek ve havan ile iki kez silahlı saldırıda bulunduğunu açıkladı.

Konular: Türkiye, PKK, IŞİD
[ARŞİV] [Fotoğraf: AA]

genelkurmay başkanlığı'nın internet sitesinde "önemli yurtiçi olaylar" adıyla bazı gelişmeler paylaşıldı.

buna göre, 29 haziran'da saat 19.45'te ve bugün saat 06.10'da hakkâri yüksekova'daki kara kuvvetleri komutanlığı 7'nci hudut alay komutanlığı dağlıca üs bölgesi'ne bir grup pkk'lı doçka makineli tüfek ve havan ile iki kez silahlı saldırı düzenledi. asker saldırıya karşılık verdi. saldırıda bir kayıp ve hasar olmadı. 

bölgede güvenlik önlemleri artırıldı.

diyarbakır'da iki kişi kaçırıldı

genelkurmay açıklamasında, iki pkk'lının diyarbakır hani'de iki kişiyi kaçırdığı da belirtildi. bu kişilerden biri pazartesi günü serbest bırakıldı.

bir işid üyesi yakalandı

açıklamada ayrıca, kara kuvvetleri komutanlığı'na bağlı 1'inci hudut alay komutanlığı ekiplerinin, pazar günü kilis elbeyli'de yasadışı yollarla suriye'den türkiye'ye giren bir işid üyesini yakaladığı da ifade edildi. 

kaynak: genelkurmay başkanlığı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;