Suriye'de iç savaş

TSK: Rus uçakları El Bâb'ı vurdu

TSK, Rus uçaklarının El Bâb'daki IŞİD hedeflerine 3 hava harekâtı düzenlediğini, bu harekâtlarda 12 IŞİD'linin öldürüldüğünü açıkladı. Kentteki IŞİD hedeflerine yönelik Türk uçaklarının harekâtında ise 26 IŞİD'li öldürüldü. IŞİD'in saldırılarında ise 1 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı.

türk silahlı kuvvetleri "rusya hava unsurları tarafından, el bâb ve hemen güneyindeki işid hedeflerine 3 kez hava harekâtı düzenlendiğini, bunun sonucunda 12 işid'linin öldürüldüğünü" açıkladı.

açıklamaya göre, türk silahlı kuvvetleri'ne ait uçaklar da fırat kalkanı harekâtı kapsamında el bâb ve buranın hemen batısındaki dağlabaş bölgesine hava harekâtı düzenledi. işid'e ait 17 hedef türk uçaklarınca vuruldu, "aralarında örgütün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu "26 işid'li etkisiz hale getirildi."

1 şehit, 9 yaralı

[Fotoğraf: DHA]

128 gündür yürütülen 'fırat kalkanı harekatı'nda el bab bölgesinde akşam saatlerinde şiddetlenen çatışmalarda 1 uzman onbaşı şehit oldu, en az 9 asker de yaralandı. yaralı askerler sınır hattına ulaştırılarak burada hazır bekletilen ambulanslarla kilis devlet hastanesi'ne getirildi. yaralı askerlerin kilis devlet hastanesi acil servisi'ndeki tedavileri devam ediyor.

fırat kalkanı harekatı'nın 39'uncu şehidi olan uzman onbaşı ayhan güzel'in cenazesi gaziantep'e getirildi, daha sonra memleketi maraş'ın elbistan ilçesine gönderilerek burada toprağa verilecek.

[Grafik: Al Jazeera]

kaynak: dha, reuters, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;