Suriye'de iç savaş

TSK: Suriye'ye misliyle karşılık verildi

Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'de meydana gelen çatışmalar sırasında, Türkiye'ye uçaksavar ve havan mermisi düştüğünü, angajman kuralları gereği, belirlenen hedeflere 'misliyle karşılık verildiğini' açıkladı.

Konular: Ortadoğu, Türkiye
TSK, Suriye'den gelen havan topuna karşılık verildiğini açıkladı. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

türk silahlı kuvvetleri (tsk) internet sitesinden suriye'deki iç savaş nedeniyle sınırda meydana gelen olaylarla ilgili bir açıklama yayınladı. açıklamada, 3'üncü hudut alay komutanlığı gültepe hudut karakol komutanlığı sorumluluk bölgesinde yer alan şanlıurfa'nın akçakale ilçesine bağlı yağmuralan köyü yakınlarında boş araziye, uçaksavar ve havan mermisi düştüğü belirtildi. tsk'nın açıklamasına göre, suriye'nin 2 yıl önce türkiye'ye ait bir keşif uçağını düşürmesinin ardından değişen angajman kuralları gereği, türk ordusu belirlenen hedeflere misliyle karşılık verdi. türkiye tarafına seken mermiler, herhangi bir can ve mal kaybına yol açmadı.

"2 kilometrelik boru imha edildi" 

türkiye-suriye sınırında, kara kuvvetleri 2'nci hudut alayı (hatay) yeşilce hudut karakol komutanlığı sorumluluk sahasında, devriye ekipleri  asi nehri ve çevresinde 2 bin 300 metre boruyu tespit etti. boru, altınözü cumhuriyet savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirildi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;