PKK

TSK: Yaklaşık 70 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri sabaha karşı, Kuzey Irak'ta Sincar bölgesi ve Kuzey Suriye'de Karaçok dağı bölgelerine düzenlediği hava harekâtında 70 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Konular: PKK, Türkiye, Irak, Suriye
Arşiv [Fotoğraf: AA]

türk silahlı kuvvetleri gece 2'de, irak'ın kuzeyinde sincar dağı bölgesi ve suriye'nin kuzeydoğusu'nda karaçokdağı bölgelerine düzenlediği hava harekatında 70 pkk'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

yapılan açıklamada "çeşitli kaynaklardan; hava harekâtı sonrasında btö’ne ait barınma alanları, mühimmat depoları ve kritik muhabere tesislerinin imha edildiği, örgüte ağır kayıplar verdirildiği irak kuzeyi/sincar dağı bölgesinde 40, suriye kuzeydoğusu/karaçok’ta ise 30 civarında btö mensubunun etkisiz hale getirildiği; terör örgütü mensuplarının morallerinin son derece bozuk olduğu bilgisi alınmıştır" ifadeleri yer aldı.

kaynak: tsk, aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;