Türkiye

TSK'dan Muharabe Arama Kurtarma timi

Türk Silahlı Kuvvetleri, görevi sırasında düşman sahasına atlamak zorunda kalan pilotları kurtarmak için özel timler yetiştiriyor. Amaç, "tehdit ve risk seviyesi ne olursa olsun geride kimseyi bırakmamak."

Konular: Türkiye

kara, deniz ve hava kuvvetleri ile jandarma genel komutanlığı bünyesinde muharebe arama kurtarma (mak) timinde görev yapacak gönüllü subay ve astsubaylar, düşman sahasına atlamak zorunda kalan pilotların türkiye’ye sağ salim getirilmesi için özel bir eğitimden geçiyor.

sayıca çok az askerden oluşan timler, 53 haftalık zorlu eğitimde görevleri sırasında karşılaşabilecekleri her türlü fiziksel ve psikolojik zorluklara karşı hazırlanıyor. harita kullanma, yaz ve kış dağcılığı, kayak, askeri serbest paraşütle atlama, kurbağa adam, kaçma kurtulma ve hayatta kalma gibi konularda teorik ve uygulamalı bilgilerle donatılan askerler, tüm aşamaları başardığında 7 kişilik mak timine kabul ediliyor.

eğitimler kapsamında yapılan tatbikatlarda askerler ayrıca, içinde yiyecekten, ilk yardım malzemesine, mühimmattan teknik cihazlara kadar ihtiyaç duyacak malzemelerin bulunduğu yaklaşık 40 kiloluk çantalar taşıyorlar.

izmir'deki çiğli 2. ana jet üs komutanlığı içinde bulunan muharebe arama kurtarma (mak) eğitim komutanlığı'nda verilen eğitimin amacı "tehdit ve risk seviyesi ne olursa olsun geride kimseyi bırakmamak".

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;