Türkiye

Tunca ve Meriç nehirleri birleşti

Bulgaristan ve Edirne'deki şiddetli yağışların ardından taşan sular Meriç ve Tunca nehirlerini birleştirdi. Bölgedeki son durum havadan görüntülendi.

Konular: Türkiye, Hava Durumu

bulgaristan ve edirne'deki şiddetli yağışların ardından taşan meriç nehri’nde su seviyesi yükselmeye devam ediyor. taşkın nedeniyle yataklarından çıkan tunca ve meriç nehirlerinin suları birleşti. yunanistan sınırındaki karaağaç mahallesi'ne ulaşımı sağlayan tunca ve meriç köprülerinin trafiğe kapatılmasından sonra bölgede yaşayanlar, askeri araç ve iş makineleriyle kent merkezine getirildi.

meriç nehri'nin kenarında bulunan izzet arseven kent ormanı, kamu kurumlarına ait sosyal tesisler ve hafta sonları halkın kahvaltı için geldiği birçok tesis sular altında kaldı. meriç nehri'nin taşması sonucu sular karaağaç mahallesi’ne giden lozan caddesi’nin büyük bir bölümünü kapladı. bölgedeki ekili araziler de sular altında kaldı.

devlet su işleri 11’nci bölge müdürlüğü verilerine göre, mevsim normallerinde 600 olan meriç nehri'ndeki debi dün gece 1433, bu sabah da 1457 metreküpe yükseldi.

tunca nehri’nde mevsim normallerinde 60 olan debi dün 352 metreküp seviyesine yükseldi, bugün ise aynı durumu muhafaza etti.

işe gidenleri askeri araçlar ve kepçeler taşıdı

edirne valiliği kriz merkezi tarafından güvenlik gerekçesiyle meriç ve tunca köprülerinin trafiğe kapatılması kent merkezi ile karaağaç mahallesi arasında ulaşımı da durdurdu. meriç ve tunca köprülerinin olduğu bölümde iki nehrin suları yatağından çıkarak birleşti.

dün gece başlayan kapatma kararıyla birlikte ulaşım askeri kamyon ve iş makineleriyle sağlanmaya başladı.

sabah işlerine gidecek olanları askeri araçlar ve kepçelerle kent merkezine taşıdı. mahalle sakinleri taşkınların önlenmesi için nehirlerin temizlenmesini istedi.

tarihi köprülerin trafiğe kapatılmasıyla birlikte yunanistan’a açılan pazarkule sınır kapısı da ulaşıma kapandı. çıkış yapacak olanlar ipsala sınır kapısı’na ve diğer gümrüklere yönlendiriliyor.

kaynak: dha
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;