Türkiye

Tunus'ta hükümet kuruldu

Yeni kabine perşembe günü mecliste güvenoyu arayacak, kilit bakanlıkların tamamı İslamcı En Nahda Partisi'nde.

Haberin Öne Çıkanları

İlk liste sunuldu

Muhalefet eleştirdi

Bakanlıklar paylaşıldı

tunus’un atanmış başbakanı hamadi el cibali, salı akşamı kabinesini ülkenin geçici cumhurbaşkanı munsif el marzuki’ye sundu. islamcı en nahda partisi'nin bakanlıkların çoğunluğunu aldığı ve muhalefetin hükümetteki bakanlıkların sayısını eleştirdiği belirtiliyor.

tunus resmi haber ajansı, cibali’nin geçici cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra yeni hükümet listesini sunduğunu duyurdu.

cibali yaptığı açıklamada, yeni hükümeti, zeynel abidin bin ali rejiminin yıkılmasıyla gerçekleşen devrim ve seçimlerden sonra oluşturulan ilk meşru ve halkçı hükümet olarak niteledi.

hükümetinin bakanlık sayısını ilan etmeyen cibali, kurucu meclisin kabineden övgüyle söz edeceğini ve hükümetin tunus halkının memnuniyetini kazanacağını belirterek "halkımızın ve gençlerimizin taleplerini karşılamaya çalışacağız" dedi.

yeni kabine listesi, güvenoyu için perşembe günü meclise getirilecek.

cibali, daha önce hükümetin nihai kabinesinin 26 bakandan oluşacağını belirtmişti. kabinedeki koltukların çoğuna sahip olacak en nahda’nın özellikle kilit bakanlıkları elinde tutması, diğer bakanlıkların iki koalisyon ortağı cumhuriyet için kongre partisi ve ettakatol arasında dağıtılması bekleniyor.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;