Afrika

Tunus’ta silbaştan

Muhalif Cephe bugün yapılması beklenen uzlaşı görüşmelerini askıya aldı

Muhalefet partilerine göre başbakan Ali El Urayid istaifa konusunda varılan mutabakata uymuyor [AFP-Arşiv]

muhalif tunus kurtarma koalisyonu, ulusal uzlaşı toplantısına katılmayı askıya aldığını duyurdu. muhalifet liderlerinden ziyad el ahdar bu tutumlarına gerekçe olarak, başbakan ali el urayid’in istifa tarihiyle ilgili net bir tavır sergilememesini gösterdi. iktidardaki en nahda koalisyonu ve muhalif partiler arasında belirlenen yol haritasına göre başbakanın, uzlaşı görüşmelerinin başlamasını müteakip üçüncü hafta istifa etmesi öngörülüyordu.

el urayid ise uzlaşı komisyonu'nun anayasa yenileme çalışmalarını tamamlanmasından sonra istifa edeceğini duyurmuştu. muhalefetin görüşmeleri askıya almasıyla birlikte, tunus’taki krizde en başa dönülmüş oldu.

tunus kurtarma cephesi, muhalif parlamenter muhammet ibrahimi’nin failimeçhul bir cinayete kurban gitmesinden sonra oluştu. cephe çatısı altında, sol parti, halkçı cephe, tunus için birlik ve diğer küçük muhalif partileri topluyor ve ülkedeki ana muhalefet görevini görüyor.

cephe yandaşlarının başkanlık sarayına yakın el kasba meydanında gösterileri devam ediyor. ülkenin diğer kentlerinde de benzer gösterilerin yapıldığı haberleri geliyor.

çarşamba günü başlaması ön görülen uzlaşı toplantısı, muhalefete göre, başbakan el urayid’in istifası ile ilgili olarak yazılı bir taahütte bulunmayı reddetmesi yüzünden cuma gününe ertelenmişti. muhalif cephenin görüşmeleri tamamen askıya alma kararı sorunun aşılamadığını gösteriyor. en nahda liderliğindeki iktidar koalisyonundan, krizle ilgili olarak, henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;