Ekonomi

TÜPRAŞ vergi borcunda uzlaştı

TÜPRAŞ 160 milyon lira olan vergi borcunu, 55 milyon lira olarak ödemek üzere Merkezi Uzlaşma Komisyonu ile anlaştı.

Konular: Şirketler

türkiye’nin cirosu en yüksek şirketi türkiye petrol rafinerileri anonim şirketi (tüpraş), kesilen 160 milyon tl'lik vergi cezasını 55 milyon tl olarak ödemek üzere merkezi uzlaşma komisyonu ile anlaştı.

tüpraş’ın kamuyu aydınlatma platformu'na yaptığı açıklamada, vergi usul kanunu hükümleri kapsamında uzlaşma sağlandığı ve hukuki sürecin sona erdiği yazdı.

tüpraş’a tebliğ edilen rapor ve ihbarnamelerde 2009, 2010, 2011, 2012 ve 2013 hesap dönemleri için 65,6 milyon tl ödenmemiş vergi bulunduğu yazıyordu. buna 94,4 milyon tl vergi ziyaı cezası da dahil edilince, tüpraş’tan 160 milyon tl talep edilmişti.

tüpraş tebliğleri yine kamuyu aydınlatma platformu üzerinden ocak ayı başında duyurmuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;