Hindistan

Turistlere ücretsiz sim kart

Hindistan, elektronik vize alarak ülkeye gelen turistlere ücretsiz yerel sim kart verecek.

Konular: Hindistan

hindistan'a elektronik vize alarak gelen turistler artık zahmetsizce sim kart sahibi olacak. devlet telekom operatörü bsnl tarafından verilecek sim kartta 50 rupi kredi ve 50 mb internet de hazır bulunacak. 

hindistan tur operatörleri derneği, önceleri turistler için çok zor olan sim kart çıkarma işlemin artık ücretsiz sunulan bir hizmet olacağını ve ilk etapta elektronik vize sahibi olup indira gandhi uluslararası havalimanı'na iniş yapan turistlerin bu hizmetten yararlanacaklarını açıkladı.

zamanla uygulama 15 havalimanını daha kapsayacak. turistler bu kartlarla 12 dilde 24 saat hizmet veren turist yardım hattını da ücretsiz arayabilecek.

önceleri kimlik kartı ve vizeli pasaportun fotokopileri ile geçici ikametgâh belgeleri gerektiren süreç, artık yalnızca e-vizenin bankodaki görevliye gösterilmesi ile tamamlanacak.

hindistan turizm bakanı maheş şarma, turistlerin bu sayede hemen yakınlarıyla iletişime geçebileceklerini belirtti. şarma, benzer bir uygulamayı sri lanka'ya ziyaretinde gördüğünü ve ülkesinde de uygulamaya karar verdiğini anlattı.

hindistan, 150 ülkeye elektronik vize veriyor. turistler, vizeye dört gün kala başvurabiliyor. 

2014'te dünyanın en çok turist çeken 38. ülkesi olan hindistan'da turizm sektörü, ülkenin milli gelirinin yüzde 6,77'sini oluşturuyor.

kaynak: hindustan times

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;