Almanya

Türk aileye konuk oldu

Göçmen ve İslam karşıtı eylemlerin arttığı bir dönemde Almanya’nın eski cumhurbaşkanı Christian Wulff, bir Türk ailenin evine konuk oldu. Wulff, ''4 milyon Müslüman'ın yaşadığı ülkemizde karşılıklı anlayışa büyük ihtiyaç var” dedi.

Konular: Avrupa
Almanya’nın eski cumhurbaşkanı Christian Wulff, aile üyeleriyle sohbet etti. [Fotoğraf-AA]

uluslararası insani yardım derneği islamic relief'in düzenlediği 'yetim yemeği' kampanyası çerçevesinde hannover’de yaşayan baycan ve meryem varol çiftinin evine konuk olan wulff, farklı jenerasyon ve  farklı kültürden dostlarla bir masada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

3 ekim 2010'da sarf ettiği "islam almanya'ya aittir" sözünün arkasında olduğunu söyleyen wullf, ''4 milyon müslüman'ın yaşadığı ülkemizde karşılıklı anlayışa büyük ihtiyaç vardır. bu renkli toplumun refahı için karşılıklı adımlar atmalıyız“ dedi.

konuşmasında 'batı’nın islamlaşmasına karşı vatansever avrupalılar (pegida)' konusuna da değinen wulff, hareketin almanya anayasası'na uyduğu müddetçe tehlikeli olarak görülemeyeceğini ifade etti.

paris’te karikatür dergisine yapılan saldırının müslümanları ne denli rencide ettiğinin görüldüğünü kaydeden wulff, ''almanya’da yaşayan müslümanları dikkate almalıyız. zengin bir din olan islam'ın kültürünü dikkate almalıyız'' diye konuştu.

sıcak bir atmosferde geçen yemek sonunda wulff ile konuklar, ev sahibi tarafından uzatılan islamic relief’in yardım vazosuna yardımda bulundu. wulff, ev sahibi baycan varol’a kendi yazdığı kitabı hediye ederken, varol da wulff’a, islam tarihi hakkında bir kitap hediye etti.

kampanya hakkında bilgi veren islamic relief’in basın ve halkla ilişkiler sorumlusu nuri köseli ise 2 ocak'ta başlatılan yardım kampanyasının bir ay süreceğini ifade ederek, ''kampanyamıza katılan yardımseverler, her kültürden dostlarını evlerinde yemek davetleri vererek, yardımlaşma ve yetimlerin durumuna dikkat çekmektedirler'' diye konuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;