Türkiye-Yunanistan ilişkileri

Türk ehliyetleri Yunanistan'da geçerli

Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği, Türk ehliyetlerinin artık Yunanistan’da geçerli olacağını duyurdu.

Konular: Yunanistan, Türkiye

atina büyükelçiliği, türkiye makamları tarafından verilen sürücü ehliyetlerinin artık yunanistan'da da geçerli olacağını duyurdu.

türkiye'nin de taraf olduğu 1968 tarihli viyana karayolu trafik sözleşmesi'ne getirilen değişikliklerin yunanistan tarafından kabul edildiği bildirildi.

10 haziran 2014 tarihli yunanistan resmi gazetesi'nde yayımlanan değişiklik, yunanistan’ın ankara büyükelçiliği tarafından türkiye büyükelçiliği'ne bildirildi.

değişiklik çerçevesinde, türkiye’den alınan tüm geçerli sürücü belgeleri ve türkiye’de kullanılan tüm uluslararası geçerli sürücü belgeleri yunanistan’da da geçerli olacak.

atina büyükelçiliği, sınır kapılarında yaşanabilecek sorunların önüne geçmek için, konu hakkında yunanistan’ın ankara büyükelçiliği tarafından türkiye dışişleri bakanlığı’na gönderilen nota örneğini de kamuyla paylaştı.

kaynak: türkiye cumhuriyeti atina büyükelçiliği

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;