Futbol

Türk futbolu Avrupa'da dökülüyor

Türk futbolunun zayıf Avrupa karnesi bu sene de devam ediyor. Avrupa'daki üç Türk takımından ikisi iki hafta sonunda gruplarında sonuncu. Türk kulüplerinin bu sene yenebildiği takımlar Differdange, Skenderbeu ve Atromitos.

Fenerbahçe grubunda son sırada [AA]

türkiye'de geçen sezonun şampiyonu galatasaray şampiyonlar ligi'ne direkt katıldı.

ilk maçta kendi evinde atletico madrid'e 3-0 yenildi. ikinci maçında ise tarihinde ilk kez şampiyonlar ligi tecrübesi yaşayan kazakistan temsilcisi astana ile 2-2 berabere kaldı.

iki hafta sonunda grubunda sonuncu sırada.

geçen sezonu ikinci sırada tamamlayan fenerbahçe de grubunda sonuncu sırada olan bir diğer türk takımı.

şampiyonlar ligi ön elemesinde 0-0'lık maçın rövanşında ukrayna temsilcisi shakhtar donetsk'e 3-0 yenilerek elenen fenerbahçe, avrupa ligi'ne girmek için play off oynadı.

play off'taki rakibi yunanistan'ın atromitos takımıydı. sarı lacivertliler ilk maçı deplasmanda 1-0 kazandı. rövanşta da 3-0'lık galibiyet elde etti.

avrupa ligi'nde gruplara kalmayı başaran fenerbahçe ilk maçında evinde molde'den 3 gol yedi. ikinci maçında da deplasmanda celtic ile berabere kaldı.

transfere ciddi paralar harcayan fenerbahçe iki maç sonunda grubunda 1 puanla son sırada.

en iyisi beşiktaş

beşiktaş uefa avrupa ligi'nde iki maç sonunda 4 puan topladı. şu ana kadar bu sezon avrupa'daki en başarılı türk takımı.

gruplara direkt katılan beşiktaş, skenderbeu'yu 1-0 yendi. dün de sporting lizbon ile 1-1 berabere kaldı. 4 puanla grup ikincisi.

trabzonspor sadece differdange'yi yendi

avrupa ligi'nde gruplara kalamayan trabzonspor da differdange'yi iki maçta da yenmiş, fakat rabotnicki takımına yenilerek elenmişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;