Futbol

Türk futbolunda gençlere yer yok

Yabancı oyuncu tercihini genelde yaşlı oyunculardan yana kullanan Türkiye kulüpleri, yerlilerde de tecrübeye bakıyor. Avrupa'nın en büyük 6 ligiyle kıyaslandığında Türkiye, sıralamada epey geride.

Türkiye'de bu sezon en fazla şans bulan 20 yaş altı futbolcu 801 dakikayla Ertuğrul Ersoy. [AA]

türkiye, 20 yaş altı oyunculara tanıdığı 3 bin 461 dakikayla sıralamada en sonda bulunuyor. dünyanın en zengin ligi olan ve sınırsız yabancı oynatabilen premier lig'de kulüpler 20 yaş altı futbolculara 11 bin 582 dakika şans tanıdı.

bu alanda zirve hollanda'ya ait. eredivisie'de 20 yaş altı futbolcular toplamda 41 bin 814 dakika oynama fırsatı yakaladı. ikinci sıradaki fransa'da bu rakam 30 bin 648, üçüncü bundesliga'da ise 25 bin 421.

süper lig'e oranla çok daha fazla gelire sahip la liga (22 bin 888), serie a (12 bin 32) türkiye'den 4 kat daha fazla gençlere şans veriyor.

türkiye'de bu sezon en fazla şans bulan 20 yaş altı futbolcu 801 dakikayla ertuğrul ersoy. genç yetenek 1997 doğumlu.

kaynak: sabah

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;