Avrupa

Türk gence 8 ay hapis

15 yaşındaki Türk asıllı M.G., IŞİD ile bağlantısı olduğu ve Viyana'da bombalı saldırı hazırlığı yaptığı gerekçesiyle Avusturya'da sekiz ay hapis cezası aldı.

Konular: IŞİD
15 yaşındaki M.G, sekiz ay hapis cezası aldı. [Fotoğraf: AFP]

işid ile bağlantısı olduğu ve viyana’da bombalı saldırı planladığı iddiasıyla ekim 2014’te avusturya’da gözaltına alınan 15 yaşındaki türk asıllı m.g., salı günü çıkarıldığı mahkemece sekiz ay hapis cezasına mahkûm edildi.

ailesiyle 2007’de türkiye’den avusturya’nın sankt-poelten kentine göçen m.g., geçen yıl ekim ayında ‘cihatçı gruplarla bağlantısı olduğu ve el kaide’ye ait internet sitelerinden patlayıcı yapımını araştırdığı’ iddiasıyla gözaltına alındı.

hakkındaki iddianamede “suriye’de cihat yapan gruplara katılmadan önce eylem hazırlığında olduğu ve işid’e adam toplayan kişilerle görüştüğü” yazılan m.g.’nin, viyana’daki westbahnhof tren istasyonuna bombalı saldırı için malzeme satın almaya çalıştığı belirtildi.

gencin avukatı savunmasında, 'müvekkilinin bomba yapma fikrini sadece kafasından geçirdiğini' söyledi. mahkeme genci, “terörist bir örgüte üye olmak ve terör saldırısı planlamak' suçlarından cezalandırdı. sekiz ay hapis cezası alan m.g., ayrıca hükmünün açıklanması geri bırakılan 16 ay ceza aldı.

ekim 2014’te tutuklanan genç, şartlı tahliye hükümlerini ihlal ettiği için ocak ayından bu yana gözaltındaydı. gencin beş yıla kadar hapis cezası alması bekleniyordu.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;