2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

'Türk Rabia'sıyla da ilgileneceğiz'

Türkiye'nin Doğu Türkistan'daki müslümanlara yönelik baskılara sessiz kaldığını söyleyen cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, "Mısır'daki Rabia'yla ilgileniyoruz. Çok doğru ama Türk Rabia'sıyla da ilgileneceğiz" dedi.

Konular: Türkiye
İhsanoğlu, İstanbul'da düzenlenen iftar programında konuştu. [Fotoğraf: AA]
istanbul zeytinburnu'nda düzenlenen halk iftarında konuşan cumhurbaşkanı adayı ekmeleddin ihsanoğlu, hükümetin dış politikasını eleştirirken, uygur türklerinin liderlerinden rabia kadir'in türkiye'ye gelmesine izin verilmemesini örnek gösterdi.
ihsanoğlu, "rabia kadir hanımefendinin türkiye'ye gelmesine müsaade etmemiz lazım. mısır'daki rabia'yla ilgileniyoruz. çok iyi, doğrudur ama türk rabia'sıyla da ilgileneceğiz" dedi.
doğu türkistan'da müslümanların oruç tutmasını çin'in yasakladığını ve türkiye'nin buna sessiz kaldığını söyleyen ekmeleddin ihsanoğlu, bölgeyle ilgili yaptığı çalışmalar konusunda yalnız kaldığını ifade etti.
"yeni anayasa ihtiyaç ama..."
ülkede bir rejim tartışmasının başladığını söyleyen ihsanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"12 yıldır ülkeyi kim idare ediyor. 7 senedir çankaya'da görev yapan cumhurbaşkanımız hangi irade ile görevde. askeri vesayet gitmedi mi? gitmedi daha çünkü siz bitirmek istemediniz. yök'ü kim değiştirmedi? yök'ü kim kullanır hale geldi? 12 eylül sendikalar kanununu kim korudu? seçim kanununu kim her gün değiştiriyor? yüzde 10 baraj sistemini kim korudu?"  
ihsanoğlu; türkiye'nin iyi bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ve bir sivil anayasa yapma mecburiyeti bulunduğunu belirtti:
"türkiye'nin elbette yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır. elbette 12 eylül anayasasını ıslah etme durumundadır, bir sivil anayasa yapmak mecburiyetindedir. ama bunu yaparken, türkiye, sistemini, parlementer sistemden diktatörlük sistemine değiştirmek istemiyor.
kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;