Türkiye

Turkcell’den Ensar Vakfı açıklaması

Karaman’ndaki cinsel istismar olayında adı geçen Ensar Vakfı’nın bazı öğrencilerine doğrudan burs veren Turkcell, tepkiler üzerine açıklama yaptı. Burslarla herhangi bir vakfın değil öğrencilerin desteklendiği belirtilen açıklamada, "Gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz" denildi.

Konular: Türkiye
Turkcell davasında taraflar ödeme konusunda anlaştı.

ensar vakfı'nın öğrencilerinden bazılarına doğrudan burs verdiğini belirten turkcell'in sosyal medyada yayılan tepkiler üzerine yaptığı açıklama şöyle:

"türkiye’nin turkcell’i olarak, bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızın eğitimini desteklemek amacıyla bugüne kadar çok sayıda projeye imza attık. onbinlerce gencimize umut ışığı olan, geleceğe daha güvenle yürümelerini sağlayan kardelenler, van için türkiye kumbarası, engelsiz eğitim, gönül köprüsü gibi projeler, milyonlarca insanımızın da takdirini ve gönlünü kazanmıştır. tüm bu projelerle 16 yıl boyunca kesintisiz olarak 100 binin üzerinde eğitim bursu sağladık.

saygıdeğer kamuoyumuzun bilmesini isteriz ki, doğrudan öğrencilerimize giden burslarla, biz herhangi bir vakfı, derneği veya sivil toplum kuruluşunu değil, öğrencilerimizin eğitimini destekliyoruz. son günlerde açığa çıkan olaylar, toplumumuzu olduğu gibi bizi de üzmüştür. sorumluların gereken cezaları almaları bizim de en kuvvetli dileğimizdir. bununla birlikte, ülkemizin geleceğinin garantisi olan gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz."

karaman’daki olay, tecavüze uğradığını iddia eden bir ortaokul öğrencisinin durumu ailesine anlatması ve ailenin savcılığa başvurmasıyla ortaya çıktı. başlatılan soruşturmada gazi mustafa kemal ilkokulu'nda görevli sınıf öğretmeni 54 yaşındaki muammer b.'nin, gönüllü olarak bazı vakıf ve derneklerin kiraladıkları evlerde ders verdiği, çok sayıda erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu bilgisine ulaşıldı. polis tarafından gözaltına alınan öğretmen muammer b. sorgulanırken, ilkokul ve ortaokulda okuyan 8 erkek öğrencinin tecavüze uğradığına ilişkin hastaneden rapor alındı. sorgusunun ardından geçen 4 mart günü adliyeye sevk edilen öğretmen muammer b. tutuklandı.

soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılığı, tecavüze uğradığı öne sürülen öğrencilerle ilgili sağlık raporlarının konulduğu dosya için gizlilik kararı verdi. adli soruşturma devam ederken milli eğitim müdürlüğü de öğretmen muammer b. hakkında idari soruşturma başlattı.

karaman ağır ceza mahkemesi, öğrencilere istismarda bulunduğu iddiasına ilişkin sınıf öğretmeni hakkında; "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hürriyeti tahdit", "kasten yaralama" ve "müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından hazırlanan ve 600 yıl hapis cezası istenen iddianameyi kabul etti. ilk duruşma 20 nisan'da.

karaman’ndaki cinsel istismar olayı ensar vakfı’na bağlı bir yurtta gerçekleşmişti. dolayısıyla bu olay vakfa yönelik eleştirilere de sebep oldu.

kaynak: turkcell, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;