MHP

Türkeş: 3-5 çakala cevap vermem

Bakanlık teklifini kabul ettikten sonra MHP’nin hakkında ihraç kararı istediği Tuğrul Türkeş, partisini sert bir dille eleştirdi. Kendisine tepki gösteren bazı isimleri “3-5 çakal, 2 sarhoş” olarak niteledi. Hakkındaki kararı delegenin vermesini isteyen Türkeş, 4 Ekim’de olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.

Türkeş'in basın toplantısında salonda 3 koruma polisi görev yaptı. [Al Jazeera-Zahidin Köşüş)

ankara’da basın toplantısı düzenleyen başbakan yardımcısı ve mhp ankara milletvekili tuğrul türkeş, partisinin kararına rağmen geçici bakanlar kurulunda yer almasına ilişkin teklifi neden kabul ettiğini anlattı. "bazı dönem ve memleket ihtiyaçları kişisel yaklaşımların üzerine çıkmayı gerektirir. siyaset, sistemi kilitleme ve çözümsüzlük üretme alanı değil, çözüm yaratma alanıdır. benim yaklaşımım her zaman böyleydi. bundan sonra da hep böyle olacaktır" dedi.

türkeş, geçici hükümette yer alma kararıyla partisini iktidara taşıdığını söyledi:

“herkes şunu bilsin ki benim başbakan yardımcısı olmam nedeniyle partim mhp iktidar olmuştur. bunu kim görmezlikten gelebilir? tabii ki iktidar olmak istemeyenler. ben partimi iktidar yaptım. şahsıma o yüzden bu eleştiriler yapılıyor beni bu yüzden partiden atmaya çalışıyorlar.”

'üç beş çakal'

partiden kendisine yapılan “mirasyedi” eleştirilerine de yanıt veren başbakan yardımcısı türkeş, “bu ithamı büyük bir memnuniyetle kabul ediyorum. çünkü bu benim hem dinen helal, hem de hukuken meşru bir hakkımdır. ister yerim, ister yemem; o benim bileceğim iş. ama bunu söyleyenlere de sormak lazım, siz kimin mirasını yiyorsunuz?” dedi.

mhp genel başkanı devlet bahçeli’nin nezaketinin herkesin gıpta ettiği bir düzeyde olduğunu belirten türkeş’e göre bahçeli’nin etrafındaki “kraldan çok kralcılar ve kendisine bir şekilde yanaşmış olanlar” kendisini partiden uzaklaştırmaya çalışıyor. türkeş, "yanaşmalar, devşirmeler, sözde ocakçılar beni yargılayamaz" diye konuştu:

“ey bre gafiller devlet düşmanları cirit atarken namlularını bana yönetmeniz hangi terbiyeye sığar. devlet bey size hak ettiğiniz cevabı verecektir. ben babamın ilkelerine bağlıyım ani kararlar vermem ama kesin netice alırım. laf edenler iki sarhoş ile birkaç çakaldan ibaret. kim ne söyledi diye baktım. iki sarhoş, üç beş tane de çakal. bunlara cevap vermeyi doğru bulmuyorum.”

türkeş, sorulara rağmen bu sözlerle kimi kastettiğine ilişkin bir açıklama yapmadı. hakkındaki ihraç talebi ile ilgili son kararı parti delegelerinin vermesini isteyen tuğrul türkeş, bunun için mhp genel başkanı’na seslendi, 4 ekim’de olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.

davet gelirse mhp’den aday olacağım

1 kasım seçimlerinde ak parti’den aday olacağına ilişkin iddiaları da değerlendiren tuğrul türkeş,  böyle bir düşüncesi olmadığını, ak parti’den de davet almadığını söyledi. türkeş, teklif gelirse mhp’den aday olacağını belirtti.

partisinin 7 haziran seçimlerinden sonra her şeye “hayır” deme politikası izlediğini belirten tuğrul türkeş, babasının mhp’yi 3 milletvekili ile iktidar ortağı yaptığını, bugünkü mhp’nin ise 80 vekille iktidar olamadığını belirtti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;