Türkiye-AB ilişkileri

Türkiye AP raporunu iade etti

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye raporu, 1915 olaylarının 'soykırım' olarak tanınması talebine atıf yapıldığı için işleme konulmadan iade edildi.

[Fotoğraf: AA - Arşiv]

ap'de nisan ayında 375 oyla kabul edilen rapor, türkiye'nin ab daimi temsilciği'ne bugün gönderildi. türkiye'nin ab daimi temsilciliği, raporu gelir gelmez işleme koymadan geri gönderdi.

diplomatik kaynaklar iadenin gerekçesini, geçen seneki raporun da iade edilmesine yol açan ve ankara'yı 1915 olaylarının soykırım olarak tanımaya çağıran ifadelere atıf yapılması olarak açıkladı.

eski avrupa birliği bakanı volkan bozkır, raporu yok hükmünde sayacaklarını ve iade edeceklerini söylemişti.

bozkır, ap’nin geçen yıl kabul ettiği rapor için de, "geçtiğimiz yıl 1915 olaylarına sözde soykırım referansı yapılması durumunda bu raporu iade edeceğimizi söylemiştik. maalesef geçtiğimiz yıl raporu yok hükmünde sayarak, iade ettik. bu yıl da maalesef, aynı referans avrupa parlamentosu’nun, türkiye raporunda yer alıyor. bütün çabalarımıza, bütün ikazlarımıza rağmen, bu referansın giderilmesi mümkün olmadı. o nedenle bu raporu da yok hükmünde, geçersiz sayacağız. raporu, daimi temsilcimiz ap’ye iade edecek” demişti. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;