Basketbol

Türkiye Avrupa Şampiyonu

FIBA 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda finalde İspanya’yı 65-57 mağlup eden Türkiye altın madalyanın sahibi oldu.

Konular: Spor
Türkiye daha önce 20 yaş altı Avrupa Şampiyonası'nda 2006'da gümüş madalya almıştı. [Fotoğraf: FIBA-Arşiv]

bu şampiyonluk türkiye’nin bu yaş seviyesindeki ilk şampiyonluğu.

yunanistan’da düzenlenen turnuvada türkiye finale hücumda durağan başladı.

cedi osman dışında saha içi isabet bulamayan ay yıldızlılar, faul çizgisinden gelen sayılarla farkın açılmasını engelledi. pota altını etkili kullanan ispanya ribaund üstünlüğünü de eline aldı. ilk çeyrek 18-14 ispanya üstünlüğü ile sonlandı.

ikinci periyot ile birlikte dış atışlarda isabet bulan türkiye öne geçmeyi başardı. üst üste bulunan üçlüklerle hücumda ritmini bulan kırmızı beyazlılar son iki dakikaya 29-25 önde girdi. hareketli savunma karşısında kolay atış bulamayan ispanya maçın içine giremedi. türkiye özellikle kenardan gelen oyuncuların katkısıyla soyunma odasına 35-28 önde girdi.

devre dönüşü ispanya’nın savunması karşısında zorlanan türkiye, hücumda kötü tercihlerle rakibini tekrar oyuna dâhil etti. pauli’nin üçlüğü ile ispanya çeyreğin bitimine iki dakika 23 saniye kala 43-42 öne geçti. savunmada bocalayan ay yıldızlılar pota altından buldukları sayılarla tekrar öne geçmeyi başardı. son 10 dakikaya türkiye’nin 48-46 üstünlüğü ile girildi.

son çeyreğin genelinde iki takım da hücumda istediği pozisyonları bulamazken son dakikaya 58-57 türkiye üstünlüğü ile girildi. tayfun’un bitime 46 saniye kala gelen turnikesiyle fark üçe çıktı.

taktik faullerde hata yapmayan türkiye karşılaşmayı 65-57 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

20 sayı ve 7 ribaund ile oynayan cedi osman şampiyonluğun mimarı olurken 9 sayısının tamamını son çeyrekte atan tayfun erülkü onun en büyük yardımcısı oldu.  ispanya’da ise oriol pauli’nin 17 sayı, 4 ribaund ve 2 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı.

turnuvanın en değerli oyuncusu finale de damgasını vuran cedi osman seçildi. efesli oyuncu turnuvanın en iyi ilk beşine de seçildi.

bronz madalya üçüncülük maçında hırvatistan’ı 79-66 mağlup eden sırbistan’ın oldu. sırbistan yarı finalde türkiye’ye 66-53 kaybetmişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;