Voleybol

Türkiye Bulgaristan'ı geçemedi

Dünya Şampiyonası'ndaki üçüncü maçında Bulgaristan ile karşılaşan Türkiye rakibine 3-2 yenildi. Filenin Sultanları ikinci yenilgisini aldı.

Konular: Spor, Diğer Sporlar
Türkiye ilk maçında Sırbistan'a yenilmişti. [AA]

türkiye bulgaristan'a 25-20, 23-25, 18-25, 27-25 ve 12-15'lik setlerle mağlup oldu. kırmızı beyazlılar bu yenilgiye karşın dört puanla üçüncü sırada kaldı. bulgaristan ise ilk galibiyetini aldı. turnuvada cuma günü maç oynanmayacak. 

'filenin sultanları' dördüncü maçında 27 eylül cumartesi günü 21.00'de brezilya ile mücadele edecek.

ilk maçında sırbistan'a yenilen ay-yıldızlılar ikinci maçta kanada'yı yenmeyi başarmıştı. 

mücadelenin ilk setine iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. kübra'nın aldığı sayılarla ilk teknik molayı türkiye 8-6 önde geçti. milliler savunmada zaman zaman basit hatalarla sıkıntı yaşasa da, başarılı hücum organizasyonlarıyla ikinci teknik molaya 16-13 önde girdi.

setin son bölümünde seda ve neriman'ın smaçlardan kazandırdığı sayılara kübra'nın bloklardan kazandırdığı sayılar eklenince milliler ilk seti 25-20 aldı. 

ikinci setin ilk teknik molasına "filenin sultanları", seda'nın etkili servisleri, kübra'nın bloklardaki başarılı performansıyla 8-5 üstün girdi. molanın ardından ay-yıldızlılar, hücumdaki başarılı performanslarını savunma organizasyonuna yansıtamayınca, ikinci teknik molaya bulgaristan 16-15 önde girdi.  

oldukça zorlu mücadeleyi kazandılar. zor anlarda iyi oynayarak kazanmayı hak ettiler. bana göre, ikinci set büyük bir şansı kaçırdık. setlerde 1-0, sette 15-10 gibi öndeydik ama sahamıza düşen birkaç saçma topu çıkaramayınca seti kaybettik. bu voleybol. bizim için bir başka ders

by Massimo Barbolini


ikinci setin son bölümünde neriman'ın smaçlarıyla oyunda dengeyi kuran türkiye, servis ve defanstaki basit hataları nedeniyle seti 25-23 kaybetti.

müsabakanın üçüncü setine bulgar milli takımı daha diri başladı. bulgaristan milli takımı, bloklardaki iyi performansı sayesinde ilk teknik molayı 8-6 önde geçen taraf oldu.

bulgaristan'ın etkili hücumlarını bir ara karşılmakta güçlük çeken "filenin sultanları", neriman'ın smaçlarıyla ikinci teknik molaya girilirken farkın açılmasına izin vermedi: 14-16 setin son bölümüne girilirken ay-yıldızlılar, bulgaristan'ın bloklarını geçmekte sıkıntı yaşadı. sete tutunmak için güldeniz'in çabası yeterli olmadı ve vasileva'nın etkili smaçlarıyla bulgaristan üçüncü seti 25-18 kazandı.

dördüncü sette seda, asuman ve bahar'ın performanslarıyla toparlanan milliler, ilk teknik molayı 8-6 önde tamamladı. molanın ardından oyundaki kontrolünü iyi hücumlarla sürdüren a milli takım, ikinci teknik molayı da 16-13 önde geçti. büyük çekişmeye sahne olan setin son bölümüne türkiye 21-20 önde girdi.

"filenin sultanları" bir ara 23-22 geriye düşmesine rağmen seti kaptan gözde'nin de etkili oyunuyla 27-25 kazandı ve maçı final setine taşıdı.

setlerde durumun 2-2'ye gelmesiyle final setine taşınan karşılaşmanın bu bölümüne iki takım da karşılık sayılarla başladı. iyi savunma yapan milli takım, hücumda da gözde ve neriman'ın etkili smaçlarıyla teknik molaya 8-6 önde girdi. ay-yıldızlılar, molanın ardından son bölümde vasileva ve nikolava'nın sayılarına engel olamadı ve 13-11 geriye düştü. bulgaristan'ın etkili hücumlarına engel olamayan milliler, seti 15-12, maçı da 3-2 kaybetti.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;