Basketbol

Türkiye dünya üçüncüsü

19 Yaş Altı Dünya Basketbol Şampiyonası üçüncülük maçında Türkiye, ev sahibi Yunanistan'ı 80-71 mağlup etti. Bronz madalyanın sahibi oldu.

Konular: Spor
Türkiye ev sahibi Yunanistan'ı mağlup ederek bronz madalyayı kazandı. [Fotoğraf: Tbf.org]

yunanistan'ın girit adasında düzenlenen şampiyonada kırmızı beyazlılar, rakibini dokuz sayı farkla mağlup etti.

dünya üçüncüsü olan türkiye'de furkan kormaz attığı 28 sayı ile maçın yıldızı oldu.

türkiye karşılaşmaya berk uğurlu, tolga geçim, ege arar, okben ulubay ve egemen güven beşiyle başladı.

ilk çeyreği 16-16 biten maçta, ay yıldızlılar ikinci çeyrekten itibaren üstünlüğü eline geçirdi. ilk yarıyı 36-31 önde bitiren türkiye, son çeyreğe de 56-44'lük avantajla girmeyi başardı. son çeyrekte yunanistan'ın üç sayılık atışlarla farkı eritme çabası ise sonuç vermedi. 

19 yaş altı dünya basketbol şampiyonası finalinde hırvatistan'ı 79-71 mağlup eden abd dünya şampiyonu oldu ve altın madalyayı kazandı. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;