Türkiye

Türkiye genelinde 'Huzur' operasyonu

Emniyet Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde 81 ilde 5 bin 863 ekip, 40 bin 507 personel, 7 helikopter, 10 deniz aracı, 138 dedektör köpeğin katıldığı "Huzur" operasyonu başlatıldı.

Konular: Türkiye

emniyet genel müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ve merkezden de takip edilen uygulamaya, 81 ilin asayiş, terör, çevik kuvvet, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, trafik, uyuşturucuyla mücadele, deniz ve havacılık şubelerinden 5 bin 863 ekipte görevli 40 bin 507 personel katıldı. uygulamada, 7 helikopter, 10 deniz aracı ve 138 dedektör köpek, kullanıldı.

uygulama kapsamında, şehir giriş ve çıkışlarıyla kent merkezlerinde önceden tespit edilen bin 906 hassas noktada, şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde arama, kimlik kontrolü ve plaka sorgulaması yapıldı.

istanbul'da da 39 ilçede polis tarafından asayiş denetimi yapıldı. polis helikopterinin de destek verdiği uygulamaya istanbul'da 5 bin polis katıldı. farklı noktalarda polis ekipleri şüpheli görülen araçları ve yayaları durdurdu. fatih'te asayiş denetimi yapan polis ekipleri, şüpheli araçları durdurarak araçların içini kontrol etti, sürücü ve yolcuları gbt (genel bilgi toplama) kontrolünden geçirdi. 

beşiktaş'ta da farklı bölgelerde, ekipler şüpheli görülen kişileri durdurarak üst ataması yaptı. uygulamanın yapıldığı adreslerden biri de kadıköy'dü. belirlenen noktalarda polisler şüpheli görülen kişilerin çantalarını aradı ve üst araması yaptı. bağcılarda ise, uygulama kapsamında durdurulan bazı araçlara, eksik evrak nedeniyle ceza kesildi ve çekiciyle otoparka götürüldü.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;