2018 Dünya Kupası

Türkiye gruba tutundu

2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda Türkiye, Antalya'da Finlandiya'yı 2-0 yenerek ikinci galibiyetini aldı. Ay yıldızlılar 5 maç sonunda puanını 8'e çıkardı.

Konular: Spor, Futbol, Türkiye
Cenk Tosun bu sezon Beşiktaş'ın da en golcüsü. [Reuters]

gruptaki diğer maçlarda hırvatistan ukrayna'yı 1-0, izlanda da kosova'yı 2-1 yendi. 

bu sonuçlarla hırvatistan 13 puanla liderliğini sürdürdü. izlanda da 10 puana yükseldi. üçüncü sıradaki ukrayna ve dördüncü sıradaki türkiye'nin de 8'er puanı bulunuyor. finlandiya ve kosova da 1'er puanda.

grubunda ilk sırayı alan takım direkt dünya kupası’na gidecek. 2.’ler play-off oynamaya hak kazanacak.

türkiye, pazartesi günü hazırlık maçında moldova ile oynayacak. 

gol erken geldi. sol kanattan ismail köybaşı'nın ortası arka direkte bulunan cenk tosun'un önüne düştü. cenk'in vuruşu da ağlarla buluştu. türkiye 9. dakikada 1-0 öne geçti. cenk dört dakika sonra ikinci golünü attı. sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda cenk'in kafa vuruşu kaleci hradecky'yi çaresiz bıraktı. fark ikiye çıktı. kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçı türkiye 2-0 kazandı. 

ofansif 11

türkiye futbol direktörü fatih terim, ay-yıldızlı ekibin son oynadığı kosova maçının ilk 11'ine göre 5 değişiklik yaptı.

a milli takım, finlandiya müsabakasına volkan babacan, gökhan gönül, ömer toprak, mehmet topal, ismail köybaşı, selçuk inan, arda turan, volkan şen, yunus mallı, olcay şahan ve cenk tosun 11'i ile başladı.

ay-yıldızlı takımın elemelerde yine antalya'da yaptığı kosova maçında 11'de forma giyen hakan çalhanoğlu, hasan ali kaldırım ve burak yılmaz aday kadroda yer almazken, oğuzhan özyakup ile ahmet yılmaz çalık yedekler arasında oturdu.

kosova karşılaşmasının 11'inde bulunmayan ismail köybaşı, ömer toprak, olcay şahan, yunus mallı ve cenk tosun, finlandiya mücadelesinin başlangıç kadrosunda yer aldı.

erdoğan da maçta

maçı cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan da izledi.

100 metrelik türk bayrağı

karşılaşma öncesinde yapılan koreografide yaklaşık 100 metre uzunluğunda türk bayrağı açıldı.

türkiye futbol federasyonunun yeni sponsorlarından arçelik tarafından yaptırılan ve antalya stadı'nın doğu tribününde yükselen dev türk bayrağının altında, "milli takıma başarılar dileriz." yazısı yer aldı.

100 bin bayrak dağıtıldı

türkiye futbol federasyonu (tff) karşılaşmaya özel 100 bin türk bayrağı dağıttı.

saran holding'in tff'ye verdiği bayrak desteğiyle 33 bin kapasiteli antalya stadı'nı tüm koltukları türk bayraklarıyla donatıldı.

stat dışındaki etkinlik alanlarında da yaklaşık 70 bin bayrak futbolseverlere verildi.

kaynak: al jazeera
 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;