IŞİD

‘Türkiye için yıkım olabilir’

Başbakan Yardımcısı Arınç, Suriye'deki Kürt kasabası Kobani’deki IŞİD saldırılarından kaçanlar için "Bir akım, Suriye kuzeyinden başlayarak Türkiye'ye Kürtleri de getirecek olursa bu, Türkiye için maddi manevi açıdan bir yıkım olabilir" dedi.

Konular: Türkiye
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifasını doğru bulmadığını söyledi. [Fotoğraf: AA]

bursa olay tv'de yayınlanan bir programa katılan başbakan yardımcısı bülent arınç, irak şam islam devleti’nin (işid) suriye ve irak’taki saldırıları hakkında konuştu.

türkiye’nin işid’e karşı gerekli tedbirleri alındığını söyleyen arınç, "suriye'deki yönetimin, halkına karşı zulmetmesini her zaman eleştirdik ama oradan kaçıp da hayatını kurtaran insanlara da kucak açtık. şimdi aynı şekilde bir akım, suriye kuzeyinden başlayarak türkiye'ye kürtleri de getirecek olursa bu, türkiye için maddi manevi açıdan bir yıkım olabilir. dolayısıyla mümkün olduğu kadar kendi topraklarında onları güvenli haline getirmemiz lazım" dedi.

‘kaldıkları yeri biliyoruz’

arınç, işid’in türkiye'nin musul başkonsolosluğu’ndan kaçırdığı 49 personel hakkında ise şöyle konuştu:

“onların her haliyle ilgileniyoruz. kaldıkları yeri biliyoruz, irtibatımız bir şekilde devam ediyor fakat birinin bile burnunun kanamasını istemediğimiz için hassasiyet gösteriyoruz. türkiye'nin her yerinden de arayanlara, dışişleri bakanlığı müsteşarımız, bizler, ilgili arkadaşlarımız zaman zaman bilgi veriyor ama şu anda sağlıklarının iyi olduğunu, güvenli bir yerde bulunduklarını ama maalesef hala işid kontrolünde ve onların denetimi altında olduklarını bilmemiz lazım.”

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;