Türkiye-ABD ilişkileri

Türkiye ile ABD IŞİD'i görüşecek

Pentagon Sözcüsü Kirby, IŞİD'e katılan yabancı savaşçılar konusunun ABD Savunma Bakanı Hagel'in Türkiye ziyaretinde ele alınacağını belirtti.

Konular: Türkiye, IŞİD, ABD
Chuck Hagel ve Barack Obama
Hagel'in Şubat ayında Türkiye'ye yapacağı ziyaret, sebebi açıklanmadan iptal edilmişti. [Fotoğraf Kredisi: Mark Wilson-Getty Images]

gelecek hafta türkiye'yi ziyaret edecek olan abd savunma bakanı chuck hagel, irak şam islam devleti’ne (işid) katılmak için suriye'ye giden yabancı savaşçılar konusunu da görüşecek.

abd savunma bakanlığı (pentagon) sözcüsü john kirby, düzenlediği basın toplantısında, "suriye'de işid'e katılan yabancı savaşçıların büyük çoğunluğu türkiye üzerinden geçiyor. türkiye'nin işid'le mücadeledeki rolünü nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtladı.

kirby, “türk hükümetinin yabancı savaşçılara dair endişeleri var ve olmalı da. gelecek hafta oraya gidiyoruz ve hiç şüphem yok ki bu, bakan hagel ve mevkidaşı (türk savunma bakanı ismet yılmaz) arasındaki görüşmede ele alınacak konulardan biri olacaktır. türkiye'nin de, endişeleri olduğu için, bölgedeki diğer ortaklar gibi, bu konuyla ellerinden gelen en iyi biçimde mücadele etmek için çaba ve enerji harcadığına inanıyoruz” dedi.

istihbarat açıklaması

abd dışişleri bakanlığı sözcüsü jen psaki de abd istihbarat makamlarının türkiye'ye yönelik faaliyetlerine dair haberlere ilişkin soruya cevap verdi.

psaki, “politika gereği, iddia edilen istihbarat faaliyetleriyle ilgili kamuoyu önünde yorum yapmıyoruz. bu iddiaları türk yetkililerle görüştüğümüzü size teyit edebilirim” dedi.

alman der spiegel dergisi, abd ulusal güvenlik ajansı'nın (nsa) ankara ve istanbul'da kurduğu gizli birimler aracılığıyla türkiye'de dinleme faaliyetlerinde bulunduğunu iddia etmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;