Suriye'de iç savaş

'Türkiye ile ortak operasyona giriyoruz'

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, CNN'e verdiği röportajda, "Suriye'nin kuzey sınırını güvenli hale getirmek için Türkiye ile ortak operasyona giriyoruz" açıklamasını yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry; Suriye, Ukrayna ve son dönemdeki İsrail-Filistin gerginliğini görüşmek için Ortadoğu ve Avrupa turuna çıkıyor. [Fotoğraf: Reuters / Arşiv]

abd dışişleri bakanı john kerry, cnn'de christiane amanpour'un sorularını yanıtladı.

suriye ve irak'ta işid'in destek kanallarını kapatmayı amaçladıklarını belirten kerry, "işid operasyonlar sayesinde öncesine göre yüzde 25 daha küçük bir alana hâkim. musul ve rakka arasındaki bağlantıyı kesmeye çalışıyoruz" dedi. 

john kerry, "an itibariyle suriye sınırlarının yüzde 75'i kapatılmış durumda. türklerle geri kalan 98 kilometreyi de kapatmak için ortak operasyona giriyoruz. yani çok ciddi bir çaba başlamış durumda. işid'e baskının arttığına inanıyorum" diye konuştu. 

türk dışişleri kaynakları ise al jazeera'nin kerry'nin ifadeleriyle ilgilisi sorusuna, "işid'e karşı mücadeleye abd ile birlikte koalisyonun bir parçası olarak devam ediyoruz, önümüzdeki günlerde de gerekli tedbirleri almayı sürdüreceğiz. sınırda işid'in bulunduğu alanın neresi olduğu belli... sayın bakan dün kara operasyonu yok demişti, bu konumda bir değişiklik yok." karşılığını verdi. 

kaynak: reuters, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;